Norges Bank startet i desember i fjor utviklingen av en ny seddelserie, som skal bli vanskeligere å forfalske enn dagens sedler.

Nå jobbes det med utformingen av sedlene, og Norges Bank ber publikum om innspill til hvordan de skal se ut.

— Nå arbeides det med tema, farger og valørinndeling, skriver Norges Bank på prosjektets egen Facebookside.

Banken skriver at viktige interessegrupper og kompetansemiljøer vil bli involvert i arbeidet, men de søker også tips og innspill fra deg og meg.

Noen belønning for dine potensielt geniale ideer — kanskje med unntak av heder og ære - må du imidlertid ikke vente deg fra sentralbanksjefen:

- Norges Bank forbeholder seg retten til å benytte mottatte innspill i det videre arbeidet uten honorering, skriver banken på Facebook.

Initiativet har foreløpig 10 likes - og null forslag.

Nye kronor

Svenskene utarbeidet en ny seddelserie i fjor som skal komme i omløp i 2015. Etter en designkonkurranse gikk temaet «Kulturresan» av med seieren.

Serien inneholder blant annet en helt ny seddel - en 200-lapp prydet med filmregissøren Ingmar Bergman - som i perioden 1965 til 1970 var sammen med norske Liv Ullmann.

I tillegg kommer det også sedler med valører på 20, 50, 100, 500 og 1000 kroner. Disse får portrettbilder av kjente svensker som Astrid Lindgren, Evert Taube, Greta Garbo, Birgit Nilsson og Dag Hammerskjöld.