KRISTIANSAND: Koronasituasjonen er bakgrunnen for at restauranten stenger dørene. De ansatte ble informert mandag formiddag.

– Det er utrolig kjipt, men det var ikke mulig å drive videre, forklarer Trond Moi til Dagens Næringsliv, som omtalte saken først.

– Vi har jobbet intenst med dette. Så det er mye følelser. Det er en trist dag og en uvirkelig situasjon. Det har vært en vanskelig avgjørelse, men det har vært den rette å ta akkurat nå. Vi har ikke finansiering til å tåle dette, sier Moi til Fædrelandsvennen.

I et innlegg på egen Facebook-side skriver Moi:

«Først og fremst tenker jeg på mine ansatte nå! Vi bor heldigvis i et godt land, men usikkerheten dette skaper for dem er ikke god! Men jeg håper at når Corona-viruset slipper taket og vi igjen kan drive med det vi liker best, lage mat og gi god service, at vi igjen kan få tilbake enda mer motiverte ansatte som gir jernet!»

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med daglig leder for restauranten i Kristiansand, Stian Tungland. Han henviser til Trond Moi for kommentarer.

Bølgen og Moi i Kristiansand. Foto: Jacob Buchard

Ny eierstruktur

Restauranten i Kristiansand har vært en del av kjeden Bølgen & Moi, som i år feirer 25-årsjubileum.

Ifølge DN bestemte eierne Toralf Bølgen, Trond Moi og Harald Berger seg for å dele opp restaurantene. Avtalen ble underskrevet i februar, og gikk ut på at Moi skulle trekke seg ut av partnerskapet.

Deretter skulle Moi drive restauranten i Kristiansand videre, under samme navn, samtidig som han gikk ut av styret i konsernet.

Endringen ble registrert i Brønnøysundregisteret 13. mars.

100 ansatte permittert

Konkursbegjæringen som ble meldt mandag morgen skal behandles onsdag.

Berger og Bølgen jobber nå med å unngå konkurs for de øvrige restaurantene, ifølge DN.

Restaurantene i konsernet har vært stengt siden 14. mars, og 100 ansatte i de fem restaurantene er permittert.