KRISTIANSAND: — Vi lyktes kommersielt, men ikke finansielt. De 15-20 millionene vi trengte, fikk vi ikke tilgang på, sier Espen Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen, like etter at konkursen var et faktum tirsdag morgen.

Flynonstop-flyet står fortsatt på Kjevik, men vil ikke ta av med passasjerer igjen. Tirsdag morgen begjærte reiseselskapet fra Kristiansand oppbud, etter bare seks måneder på vingene.

— Vi begynte med en penn og en mac på Gardermoen. I løpet av sju måneder hadde vi et fly i lufta, sier Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen.

- Taper du mye personlig?

— Det gjør jeg sikkert, svarer Hennig-Olsen, uten å gå nærmere inn på den saken.

- For fin sommer

Etter seks måneder i drift, manglet Flynonstop både investorer og passasjerer. Årets fine sommervær gjorde ikke reiselysten større blant sørlendingene.

— Min bror gledet seg mer over det fine sommerværet enn jeg gjorde. Det var bra for iskrem, ikke for utenlandsreiser, konstaterer Hennig-Olsen.

Dubrovnik trekkes fram som den største suksessen i selskapets seks måneder gamle historie.

— Rutenettet var bredt og kunne nok vært smalere. Men vi visste ikke hva vi skulle ha kuttet. Dubrovnik, som kom inn sist, ble en kjempesuksess, sier Hennig-Olsen.

Det var ikke satt opp noen avganger med Flynonstop fra Kjevik tirsdag. Men de siste dagene har mange passasjerer reist ut fra Kjevik med selskapet.

På Kjevik får Fædrelandsvennen opplyst at Flynonstop dro til Berlin fredag. Søndag dro flyet både til Nice, Paris og London. Senest i går reiste flyet tur-retur London. Det er ikke kjent hvor mange passasjerer som nå er i utlandet med Flynonstop, uten gyldig returbillett.

- Må kontakte SAS

Passasjerene blir bedt om å ta kontakt med SAS for å endre reiseplanene sine.

— For våre passasjerer blir dette en uheldig og svært traurig opplevelse. Ettersom at FlyNonstop ikke kan fly de oppsatte rutene, må hver enkelt passasjer søke kontakt med SAS som har sagt seg villig til å avhjelpe våre passasjerer med ombookinger/salg av nye billetter til spesialpris. Man kan også ta kontakt med sitt reisebyrå eller søke etter nye billetter på nettet, skriver Flynonstop i en pressemelding.