— Så gøy! Men det er damene på jobben som skal ha æren for at vi har kommet der. Det er ikke noe å lure på, forteller gründer og daglig leder av Norsk Oppdrettservice, Andreas Lindhom, når Fædrelandsvennen overbringer de glade nyhetene om at rognkjeksoppdretterne fra Flekkefjord har sikret seg den første finaleplassen av Årets Sørlandsbedrift 2015. ## 66 prosent av stemmene

Norsk Oppdrettservice endte til slutt opp med 704 av de totalt 1068 godkjente stemmene og vant dermed den første semifinalen med 66 prosent av stemmene.

Den hele startet imidlertid rolig og forsiktig med snaue 300 stemmer og dødt løp mellom finalistene Norsk Oppdrettservice og Beckmann da ett døgn av seminfinalen var gjennomført. Mandag så det imidlertid ut til at konkurrentene våknet opp og skjønte alvoret.

Stamfiskene som benyttes til rognkjeksoppdrett i Norsk Oppdrettsservice er fisket i garn langs hele sørlandskysten. Dette eksemplaret er to-tre år gammelt. Foto: Torbjørn Witzøe

Drahjelp fra lokal— og bransjeavis

— Dere fikk litt hjelp fra lokalavisa?

— Både Avisen Agder og kyst.no gav oss litt drahjelp, ja, forteller Lindhom.

Sistnevnte karakteriserer seg selv som en ledende nyhetsleverandør til norsk oppdrettsnæring.

- Tok innersvingen på oss

Hos Beckmann tas tapet med fatning.

Roy Kjøstvedt, daglig leder i Beckmann. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi synes det var veldig hyggelig å bli nominert av juryen, og takker for støtten vi har fått i både kvartfinalen og semifinalen, sier daglig leder Roy Kjøstvedt.Han innrømmer at de så hvilken vei det bar da lokalavisen i Flekkefjord gikk ut og oppfordret sine lesere til å støtte Norsk Oppdrettservice.

— Vi hadde noen kort i ermet, men Norsk Oppdrettsservice tok innersvingen på oss der, sier Kjøstvedt.

Finale i Kilden

Onsdag starter den siste semifinalen av Årets Sørlandsbedrift hvor strømselskapet Norgesenergi møter nettbutikken Blivakker.no. Vinneren møter da Norsk Oppdrettservice i den store finalen som foregår fra mandag til torsdag neste uke. Vinneren kåres under Næringslivsdagen på Kilden.