Tallene kommer frem i de foreløpige kravene begge partene leverte til sorenskriver Alexander Schønemann etter at rettsforhandlingene var ferdig fredag ettermiddag.

Intet forlik

"Lillebror" Fjord Line har heller ikke gått på sparebluss. Deres krav var på 600.000 kroner. Dermed har de to ferjeselskapenes advokater fått honorarer som til sammen er fire ganger høyere enn det opprinnelige kravet.

— Jeg så ingen grunn til å prøve på å finne forlik i dag heller, sa sorenskriveren, etter at partene hadde gått hver til sitt.

Fjord Line og Color Line har brukt tre dager i retten. Color Line krever 420.000 kroner fra Fjord Line for bruk av passasjertuben i Kristiansand havn. Ferjeselskapet eier deler av tuben, etter at Fred Olsen i sin tid finansierte byggingen. Fjord Line sier at de betaler havneavgift og legger til der Kristiansand havn anviser. Da regner de med at fasilitetene er inkludert, og vil ikke betale mer.

Dyrt og langvarig

Denne konflikten har blitt både langvarig og dyr. Kravet gjelder sommersesongen 2010, og deler av kravet kan være foreldet. Likevel har ikke det hindret Color Line å sette inn store ressurser. Advokatfirmaet BA-HR møtte med både advokat Gunnar Sørlie og advokatfullmektig Dejan Kuburic i retten.

Fjord Line brukte også et velrennomert advokatfirma i Wikborg Rein, der både Ola Haugen og Fredrik Gisholt var prosessfullmektige. I tillegg hadde de med seg en advokatfullmektig som medhjelper i rettssalen.

Ikke rasjonell

Det ble tidlig klart under rettssaken at beløpet ikke var det viktigste.

— Størrelsen på kravet er ikke stort når man ser på hvilke parter som opptrer i denne saken. Begge sider har brukt mye mer i advokatutgifter enn størrelsen på kravet, sa Color Line-advokat Gunnar Sørlie under rettssaken.

— Saken er ikke rasjonell, men den har en bakgrunn, la han til. I sluttinnlegget la han ned påstand om at Fjord Line dømmes til å betale Color Line et vederlag fastlagt etter rettens skjønn - i tillegg til å betale Color Lines saksomkostninger, som er mer enn dobbelt så store som det opprinnelige kravet på 420.000 kroner.

Fjord Lines påstand var at saken avvises, og at selskapet tilkjennes saksomkostninger. Subsidiært ba advokatene om frifinnelse.

Dom i saken er ventet om cirka tre uker.