Konkurransetilsynet godkjenner fusjonen mellom Telia og Phonero

Konkurransetilsynet har godkjent Telias oppkjøp av kristiansandsbaserte Phonero.

Publisert:

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: Det var i november at det ble kjent at Telia, som er Sveriges svar på Telenor, hadde inngått en avtale om å kjøpe Phonero for 2,3 milliarder kroner.

Phonero vil fortsette under samme merkenavn og med hovedvirksomhet i Kristiansand. Phoneros kunder vil bli overført til Telias mobilnett i siste halvdel av 2017. Det er Telia som først opplyser om Konkurransetilsynets godkjenning i en pressemelding mandag.

– Hindrer ikke konkurranse

– Konkurransetilsynet har etter en grundig vurdering kommet til at Telias oppkjøp av Phonero ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding fra tilsynet.

Godkjenningen betyr at Konkurransetilsynet har snudd i saken. I februar varslet tilsynet at de vurderte å si nei til at den svenske mobilgiganten kunne få kjøpe Phonero. Årsaken var at de fryktet at et oppkjøp ville føre til redusert konkurranse i bedriftssegmentet, noe som kunne føre til økte kostnader for norske bedrifter som etterspør mobiltjenester.

– Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Sammenslåingen vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en mer slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

150 ansatte i Kristiansand

Telekombedriften Phonero har hovedkontor og 150 ansatte i Kristiansand. Selskapet ble startet av gründeren Thore Berthelsen i 2008, og er i dag med sine 200.000 kunder landets tredje største teleoperatør på bedriftsmarkedet.

Publisert: