KAN BLI TILTALT: I løpet av kort tid vil politiet avgjøre om Arild Buli skal tiltales etter konkursen i Quartfestivalen i 2009. Her er han på vei til en skiftesamling i november 2009 sammen med sin advokat Hanne Eva Müller. Foto: Kjartan Bjelland

Lederen bad om tre festivalpass i forbindelse med arrangering av festivalen i 2008. Disse hadde en verdi på til sammen 7500 kroner.

"Dersom du har 3 armbånd pass liggende og slenge er jeg så ubeskjeden at jeg kunne ønske det", skriver lederen i en e-post til Arild Buli.

Etterforsker

E-posten dukket opp i bostyrets arbeid med konkursen i de fem Quart-selskapene som Arild Buli ledet. Nå er sluttinnberetningene klare, og der kommer det fram at Buli etter bostyrets mening kan ha begått en rekke lovbrudd i forbindelse med konkursen.

Politiet skal etterforske korrupsjonssaken. I tillegg er de snart ferdige med å etterforske Arild Buli for ikke å ha betalt fire millioner i artistskatt og moms.

Bostyrer Kai Knudsen skriver i sluttinnberetningen for selskapet Quart Event at det er klart klanderverdig at en offentlig ansatt i en ledende stilling ber om en slik ytelse. Han mener den offentlig ansatte lederen kan være skyldig i korrupsjon, selv om det ikke framgår om festivalpassene faktisk ble utbetalt.

Quart-konkursen i 2009 har vært under etterforskning av politiet siden juni i fjor, men punktet om korrupsjon ble først kjent for politiet onsdag.

— Korrupsjonsdelen er ikke etterforsket ennå, men det skal gjøres. Det er ikke sikkert det er en sak, men det vil avhørene avdekke, sier John Repstad, leder for Agder-politiets økonomiavsnitt.

Skattekrav

Ifølge sluttinnberetningen bad den offentlig ansatte om passene da enkelte forhold rundt festivalen skulle avklares.I løpet av kort tid vil politiet avgjøre om Arild Buli skal tiltales for å ha unnlatt å betale artistskatt og moms. Han har til nå hatt status som mistenkt.

Skatteetaten har anmeldt Buli for et momskrav på over en million kroner. Festivalen har nemlig tatt betalt for moms når de har solgt mat og drikke, men ifølge sluttinnberetningen ble de ikke betalt inn til skattemyndighetene.

Heller ikke artistskatt har festivalen betalt. De betalte artistene 20,4 millioner i honorarer, og av dette skulle ha betalt 15 prosent i skatt. Til sammen 2,9 millioner. Dette forholdet ble anmeldt av skatteetaten denne uken.

Ferdig etterforsket

Både den ubetalte artistskatten og momsen har vært en del av politiets etterforskning siden den foreløpige innberetningen ble levert i juni.

— Vi har ventet på en anmeldelse fra skatteetaten. Den fikk vi mandag denne uken. Saken er ferdig etterforsket og vil snart bli sendt over til påtalemessig vurdering, sier Liv Karin Lindtveit ved Agder-politiets økonomiavsnitt.

Politiet har også etterforsket de mulige bruddene på straffeloven som er omtalt i innberetningen.

— Vi har plikt til å se på de straffbare forholdene som bobestyrer påpeker i sin innberetning. Det er en mistanke som etterforskes, og så kan det dukke opp opplysninger som styrker eller svekker mistanken. Det kan også dukke opp andre ting, sier Lindtveit.

Lindtveit hadde i går ikke fått lest nøye gjennom sluttinnberetningen fra bobestyrer Kai Knudsen. Hun mener likevel at det ikke fremkommer forhold som vil forlenge etterforskningen i nevneverdig grad.

— De avhørene som gjenstår, kan vi gjøre parallelt med påtaleavgjørelsen, sier Lindtveit.