— Det at Norgesgruppen har som mål å bli klimanøytrale, er veldig i tråd med vår strategi om å være bedriftenes partner for fremtidens energiløsninger. Vi passer sammen som hånd i hanske, sier administrerende direktør i Los, Anders Gaudestad, til Fædrelandsvennen.

Han står utenfor en av de 1600 utsalgsstedene til Norgesgruppen, nærmere bestemt Kiwi på Lund i Kristiansand, som Los Energy de neste tre årene skal levere strøm til.

200 mill. pr år

Avtalen har en beregnet verdi på omlag 200 millioner kroner pr år ut fra dagens priser, og starter opp allerede 1. januar. Los Energy tar da over strømleveransen etter Hafslund.

— Det er en veldig viktig og veldig stor avtale for oss, og jeg tror vi kan bidra til å skape verdi for både kunden og oss selv, sier Gaudestad.

Avtalen omfatter 1600 utsalgssteder med et årlig forbruk på 730 gigawattimer (GWh) fordelt på ca 1850 målepunkter. Størrelsen tilsvarer forbruket til ca 45.000 husholdninger med et snittforbruk på 16.000 kWh årlig, som kan sammenlignes med et års strømforbruki en kommune på størrelse med Bærum.

Energi- og effektstyring

I tillegg til selve strømleveransen ligger det også mulighet for viderefakturering av nettleie samt energi- og effektstyring i kontrakten. Los Energy har også en opsjon på at Norgesgruppens planlagte vindkraftproduksjon anmeldes og avregnes via LOS Energy.

— Norgesgruppen er en veldig interessant kunde for oss. Samarbeidet treffer veldig godt med utviklingen av markedet der energieffektivisering og tilbakesalg av strøm blir stadig viktigere. Fremover vil vi se stadig flere bedrifter som ønsker klimanøytralitet og tilbakesalg av kraft, fortsetter Los-sjefen.

Administrerende direktør i Los, Anders Gaudestad kan smile bredt etter å ha landet en avtale verd godt over en halv milliard kroner for levering av strøm til Norgesgruppen. Her er Gaudestad avbildet utenfor Kiwi Lund, en av de 1600 utsalgsstedene som fra 1. januar får strøm levert av Los Energy. Foto: Kjartan Bjelland

— Best totalprodukt

Administrerende direktør i Norgesgruppen Konsernanskaffelser, Kjell Olav Mandt Larsen, sier til Fædrelandsvennen at det var totalproduktet til Los Energy som ble avgjørende.

— Jeg kan ikke gå inn på detaljene i avtalen, men det er ikke bare pris som er utslagsgivende. Det var flere innsatsvariabler som førte til at Los Energy leverte et totalprodukt som var best i denne runden, sier Larsen.

Selskapet han representerer er en enhet i Norgesgruppen som fremforhandler samarbeidsavtaler der Norgesgruppen er sluttbruker.

— Vi konkurranseutsetter en rekke porteføljer som strøm, lastebiler og hyller når kontraktene går ut, forklarer Larsen.

Klimaaspektet viktig

Han påpeker samtidig at klimaaspektet generelt er viktig for både Norgesgruppen og Asko.

— Vi har som ambisjon å bli klimanøytrale, noe som innebærer satsing både på vindmøller, solceller og ikke minst bilparken til grossistvirksomheten vår, der både biodrivstoff og el-lastebiler inngår, sier Larsen.

Norges største solcelleanlegg som skal installeres på taket av Asko Agders lagerbygning i Lillesand, og som Fædrelandsvennen omtalte forrige uke, er en del av dette.