KRISTIANSAND: – Har du gode eller dårlige nyheter, spør administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, når han ringer tilbake til Fædrelandsvennen etter vårt ubesvarte anrop.

Og for dyreparksjefen må vel det vi skal fortelle kunne puttes i kategorien «gode nyheter.»

Utklassing

Palmesus ble nemlig en enkel match for Dyreparken i den tredje kvartfinalen i Årets Sørlandsbedrift 2016. De pels- og fjærkledde beboerne med i Kardemomme bys postdistrikt slo knockout på strandfestartistene fra Bystranda med 684 mot 99 stemmer.

– Oi, oi, oi. Det var jo flott, responderer Aamot.

Sms-oppfordring

Så var det nok sms-en som ble sendt ut til parkens årskortgjester mandag kveld som gjorde utslaget.

Det første døgnet hadde det kun kommet inn drøye 100 stemmer totalt i konkurransen.

– Vi oppfordret også våre gjester til å stemme under dyrepresentasjonene på søndag, men det ser ikke ut til å ha hjulpet så mye. Vi må nok legge oss litt ekstra i selen i neste runde, innrømmer dyreparksjefen.

Palmesus-general Leif Fosselie Foto: Kjartan Bjelland

Tar av seg hatten

Hos Palmesus tar man nederlaget med stoisk ro. Så har de da heller ikke gjort stort for å mobilisere massene.

– Det er bare å ta av seg hatten og gratulere Dyreparken, skriver festivalgeneral Leif Fosselie i Palmesus i en sms til Fædrelandsvennen.

Semifinaler

I uke 40 er det klart for semifinaler, der Norgesplaster, Igland Garasjen og nå Dyreparken har sikret seg semifinaleplasser.

Fredag blir det klart hvem som får den siste semifinaleplassen etter AS Nymo og Red Rock Marine har gjennomført den siste kvartfinalen.

Har du lest reportasjene våre fra de to kvartfinalistene?