KRISTIANSAND: I en pressemelding fra Sparebanken Sør går det frem at eiendomsmeglerne ABCenter og Plussmegleren slår seg sammen i et helt nytt selskap, som en del av sparebankfusjonen. Den nye eiendomsmegleren skal etter planen være i drift fra årsskiftet.

Øyvind Aasen, som i dag er adm. direktør i ABCenter, blir øverste leder i den nye meglervirksomheten. Den øvrige ledelsen skal bestå av Tone Solheim Grøsle, Dag Thomassen og Rolf R. Elieson som i dag utgjør ledelsen i Plussmegleren.

Dagens øvrige arbeidende aksjonærer i Plussmegleren, Lasse Marcussen, Pål Birkeland og Kjetil Lossius, vil alle fortsette som sentrale medarbeidere i det nye selskapet.

Samles i Kristiansand

— Fysisk plassering blir i sentrum av Kristiansand. Hva som skjer med meglerkontorenes virksomheter i Mandal er ikke avklart. Det er det eneste stedet hvor vi har overlappende virksomheter, forteller Tone Solheim Grøsle til Fædrelandsvennen.

Sparebanken Sør blir den største eieren av den nye meglervirksomheten. I tillegg er Sørlandets Boligbyggelag, som i dag er en av eierne i Plussmegleren, tiltenkt en eierpost i den nye virksomheten.

I pressemeldingen varsles det "bemanningsmessige tilpasninger" i arbeidsstokken, men Solheim Grøsle vil foreløpig ikke utdype dette overfor Fædrelandsvennen.

Brøt ut

I Kristiansand harPlussmegleren21-22 prosent av markedet, mens ABCenter har 11-12 prosent.

I hele Vest-Agder har de to eiendomsmeglerselskapene en markedsandel på 30-32 prosent, mens ABCenter alene har 20 prosent av markedet i Aust-Agder. Her er ikkePlussmegleren representert.

Et knippe av ABCenters beste meglere brøt for tre år siden ut og startetPlussmegleren. Mens deres gamle arbeidsgiver til tider har slitt, harPlussmeglerenraskt tatt både markedsandeler og hentet flere meglere fra konkurrenten.

I balanse igjen

Etter flere år med store tap var imidlertid ABCenter i balanse igjen i fjor.

I 2012 omsattePlussmeglerenfor 44 millioner kroner og fikk et overskudd på 6,3 millioner. Samtidig omsatte ABCenter for 63 millioner og fikk et overskudd på 278.000 kroner.

Plussmeglerenhar i dag 19 ansatte og eies av Sparebanken Pluss og Sørlandets boligbyggerlag med 20 prosent hver. Dag Thomassen, Lars Marcussen, Kjetil Lossius, Pål Birkeland, Rolf Elieson og Tone Solheim Grøsle eier ti prosent hver.

ABCenter har 39 ansatte fordelt på kontorer i Farsund, Lyngdal, Mandal, Kristiansand, Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør.Plussmegleren holder til i Kristiansand, Vennesla og Mandal.

Meglerfusjonen er et resultat av den forestående bankfusjonen, som ble vedtatt sist vinter. Sparebanken Sør og Sparebanken Sør fusjonerer 1. januar 2014 etter nesten tre tiår med ulike sammenslåïngsforsøk.