KRISTIANSAND: — Ja, jeg vurderer bygget, bekrefter investoren Kurt Mosvold.

— Men vi har ikke bestemt oss ennå for hvem vi eventuelt vil gå inn sammen med, sier Mosvold, som holdes løpende orientert om budene på det gamle sykehjemmet som kommunen vil selge for 35 millioner kroner.

Kurt Mosvold vurderer St. Josephs. Foto: Reidar Kollstad, Reidar Kollstad

Mosvold har tidligere investert i eiendom sammen med fetteren Roy Gundersen, som fra før er inne i to bygg i det aktuelle kvartalet. Han har også gjort profilerte eiendomsinvesteringer i Kvadraturen sammen med Jon Bjørgum og Ivar Mjåland.— Og så kjenner jeg jo Bjørn Maaseide og Jesper Mathisen, sier Mosvold som ikke vil kommentere hvem han eventuelt vil by sammen med.

Gir ikke opp

Torsdag la Bjørn Maaseide, Jesper Mathisen og Arild «Tusse» Tønnessen inn et bud på 25 millioner for St. Josephs med forbehold om at de fikk gjøre om bygget til studenthybler og noen boliger. Tirsdag økte gruppen sitt bud fra 25 millioner til 30 millioner kroner. Like mye som det konkurrerende budet som ble lagt inn mandag. Men uten forbehold som kunne komplisere en politisk godkjenning.

— Nå har vi tatt ut det som gjelder boliger, og har kun forbehold om å få gjøre det om til studenthybler, sier Maaseide som regner med at de må bygge om det gamle sykehjemmet for 20 millioner.

Fristen for budet er onsdag klokken 16.00. ## Bygge nytt

Senere ble det tirsdag lagt inn et nytt bud på 31 millioner kroner, med frist til klokken 12.00 tirsdag. Budgiveren er ukjent.

Budgiveren bak det første budet på 30 millioner skulle etter det Fædrelandsvennen vet være interessert i å totalrenovere det gamle sykehjemmet, og så selge det videre.

David Reme i BRG Eiendom bekrefter overfor Fædrelandsvennen at selskapet ble invitert med i et samarbeidsprosjekt om St. Josephs.

— Men vi takket nei. Dette faller litt på siden av vår strategi. Vi har andre ting på blokka nå med mye utbygging, sier Reme.

Entreprenørselskapet Kruse Smith sier til Fædrelandsvennen at de også har vurdert St. Joseph.

— Men vi har ikke lagt inn bud, sier direktør Svein Kaldestad.

Betviler lønnsomhet

Blant andre eiendomsinvestorer Fædrelandsvennen har hatt kontakt med, antydes det at lønnsomheten vil være tvilsom for studenthybler hvis prisen blir over 30 millioner.

— For hver million vi må opp i kjøpspris, jo mindre blir lønnsomheten i prosjektet. Men vi har virkelig lyst å få dette til, sier Bjørn Maaseide som mener politikerne nå har en mulighet til å vise at de vil gjøre noe for å skaffe boliger til byens studenter.

Lovende prosjekter

Eiendomssjef i Kristiansand kommune, Hans-Christian Gram sier at utviklingen budrunden har tatt gjør det lettere for kommunen å ta en avgjørelse.

— Tre-fire interessenter er positivt. Konkurranse er bra, sier Gram som legger til at de ikke tar stilling til eventuelle forbehold nå.

— Salget må godkjennes politisk i kommunalutvalget. Når budrunden er kommet på dette nivået, så begynner det å bli interessant, sier Gram fornøyd.

— Er det da kun pris dere tar hensyn til?

— Nei, vi ser også litt på hvilke konsepter som beskrives. Det er klart boliger vil være interessant, og hybler. Boliger for førstegangsetablerere er også et interessant konsept, sier Gram.