— Ja, det går an å drive trebearbeidende industri i Norge og tjene godt med penger! fastslår fabrikksjef Torfinn Knutsen ved Fibo Trespo i Lyngdal.

Etter at bedriften avsluttet samboerskapet med konkurrenten Alloc og flyttet inn i helt nye fabrikklokaler i 2007, er produksjonsvolumet doblet. Samtidig har lønnsomheten nådd tidligere ukjente høyder. Senest ble det dokumentert i august, da det børsnoterte morkonsernet Byggma presenterte regnskapstall for andre kvartal 2013; mens Fibo Trespo alene hadde et driftsoverskudd på 19,4 millioner kroner, endte konsernresultatet på pluss 14,1 mill. Med andre ord: Fibo Trespo tjente mer enn resten av konsernet til sammen.

I dag fremstiller Fibo Trespo baderomspaneler i en høyteknologisk produksjonsprosess med trematerialer som viktigste råvare. Panelene ser ut som helt ekte fliser, men er langt enklere og rimeligere å anskaffe og montere. Panelene tilbys i et utall varianter, gjerne i henhold til kundens egne spesifikasjoner. I tillegg produseres det benkeplater og forhandles laminatgulv.

Men opprinnelsen er av langt mer beskjeden karakter. Da Fibo Trespo ble stiftet i 1952, var det for å lakkere trefiberplater fra Norsk Wallboard, dagens konsern-søsterselskap Huntonit i Vennesla.

— Vi er 110 ansatte. Alle som én er innstilt på å videreutvikle bedriften og seg selv. At det går så bra både produksjonsmessig og økonomisk, skyldes et langvarig, systematisk arbeid for å rasjonalisere og standardisere. I år kommer vi til å omsette for bortimot 450 millioner kroner. Våre produkter konkurrerer godt med tradisjonelle fliser, forteller en åpenbart stolt fabrikkdirektør Torfinn Knutsen.

— Tror du de ansatte og Lyngdals innbyggere kommer til å mobilisere for å stemme dere videre?

— Det håper jeg. Men uavhengig av hvordan det går, er jeg veldig glad for at det var fagjuryen som valgte oss ut til å bli med i sluttspillet om å bli Årets Sørlandsbedrift.

Vil du stemme på Fibo Trespo, må du skrive " BEDRIFT F " i en sms og sende denne til 03811 . Husk mellomrom mellom BEDRIFT og bokstaven. Vanlige mobiltakster gjelder, og bare en stemme per mobiltelefon registrereres.

Stemmer registreres fra onsdag 16. oktober klokken 0800 til fredag 18. oktober klokken 0800.