Prisutviklingen for boliger i Kristiansand har stått stille fra april til mai, mens nedgangen er på 3,9 prosent siste år.

Selv om omsetningshastigheten har økt med fire dager i Sørlandets hovedstad — og 18 dager siden mai i fjor - går det raskere i landsdelen for øvrig:

— Hvis du ser på Vest-Agder utenomKristiansand har omsetningstiden gått ned radikalt siste måned, fra 92 til 61 dager.Vi meglere bryr oss litt mer om omsetningstid enn om prisen er noen desimaleropp eller ned, sier Camilla Stenberg Rimestad, leder av SørlandetsEiendomsmeglerforening.

I Aust-Agder gikk også salgstiden ned fra mai til april, fra115 til 94 dager. For de to fylkene var tilsvarende tall i fjor adskilliglavere; 45 og 71. ## Prisøkning på eneboliger

Tallene ble kjent da Eiendom Norge onsdag la fram boligprisstatistikken for mai i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.

— Det er mange boliger som ikke får bud. Kjøperne har mye å velge i, og opptrer mye mer selektivt når de er ute og handler bolig. Vi vil ikke oppleve den kraftige prisveksten vi opplevde i 2011 og 2012. I dag kan markedet beskrives som balansert og godt, uttaler Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Det er gjerne sånn at selger har lave forventninger i forholdtil markedet, men så viser det seg at folk er interessert i gode eneboliger medbra beliggenhet.

I Vest-Agder er prisene redusert med 0,2 prosent siste måned, to prosent det siste året. Gjennomsnittspris per kvadratmeter er nå 23.718 kroner for alle boliger.

i Aust-Agder har prisene sunket med 0,3 prosent siste måned, tre prosent siste år. Her er gjennomsnittspris per kvadratmeter 19.839 kroner.

Eneboliger i Kristiansand har opplevd en liten oppgang på 0,3 prosent siste måned, men fortsatt er prisreduksjonen markant siste år – 4,8 prosent.

— Det har vært solgt noen eneboliger til godt overprisantydning. Det er gjerne sånn at selger har lave forventninger i forholdtil markedet, men så viser det seg at folk er interessert i gode eneboliger medbra beliggenhet, påpeker Camilla Stenberg Rimestad.

Svakere mai enn normalt

Den gjennomsnittlige formidlingstiden for hele landet har gått ned med to dager i forhold til forrige måned, og er nå på 36 dager. På samme tid i fjor var tiden 28 dager.

For Kristiansands del var omsetningstiden siste år på sitt høyeste i desember, med 91 dager. Kortest var den i mars, med 59 dager.

For hele landet er boligprisene nå 0,3 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er 31.945 kroner.

— I mai 2014 har vi en økning i boligprisene med 0,1 prosent, sammenlignet med april, opplyser Christian Dreyer, noe som betyr at årets mai måned er svakere enn den har vært de siste årene.

De ferske tallene viser at 9217 leiligheter ble solgt i mai, mot 8210 i mai 2013. Ved utgangen av mai var det 15.415 leiligheter til salgs på Finn.no.

Fædrelandsvennen og Finn.no er i samme Schibsted-konsern.