— Folk har behov for båndbredde. Når det sitter tre-fire ungdommer på ei hytte og streamer, går megabits-ene fort unna og det blir behov for fast forbindelse, sier daglig leder Rune Blankenberg i Bykle Breiband AS på Hovden.

Nesten 26 millioner kroner har velbemidlede Bykle kommune lagt ned i selskapet i form av aksjekapital og langsiktig lån, som ledd i satsingen på å bygge en bærekraftig fjellandsby på Hovden. Og etter et heller svakt år i 2014, pekte både omsetnings- og resultatpilene oppover igjen i 2015. — Når det gjelder installasjoner, har vi passert milepælen 500 hytter. Det er ikke lenge siden vi bare hadde halvparten. Og i løpet av dette året runder vi tusen installasjoner totalt - i hytter, leiligheter, hos fastboende og bedrifter. Alt er basert på fiber; 4G-dekningen er ikke nok i høysesongene på Hovden, når det er masse folk her, forteller Blankenberg.

Kommunal forhistorie

- Går man tilbake til 2011 endte omsetningen på 6,4 millioner kroner. Hvorfor har den falt i årene etterpå?

— Den gangen foregikk det store, kommunale infrastrukturutbygginger som også ga seg utslag i omsetning for Bykle Breiband. Men de er over nå.

Blankenberg beretter ellers at det gjelder et eget avgiftsregime for bredbånd til fritidsboliger, og at det er til fordel for Bykle Breiband AS.

Knapp beretning

Selv er han daglig leder, som nevnt. Styret han rapporterer til, ledes av Ingvild Hovden og består ellers av Lars Erik Domaas og Henrik Lund. De innleder en heller knapp styreberetning med å konstatere at «Selskapet driver med utbygging og drift av ikt-nettverk, samt salg av ikt-tjenester.«

Bykle Breiband AS
20152014
Inntekter5,14,4
Ord. avskrivninger1,11,1
Driftsresultat0,60,0
Resultat før skatt0,60,0
Anleggsmidler25,725,5
Omløpsmidler2,52,7
Egenkapital19,518,9
Langsiktig gjeld7,98,0
Kortsiktig gjeld0,91,4
Aksjeutbytte0,00,0
Regnskapets info.nivåLL
InntjeningJK
BetalingsevneJJ
EgenkapitalandelJJ
Antall årsverk33
Alle regnskapstall i mill. kroner