— Her er det bare å gå "all in", sa Sandberg under landsmøtet på Gardermoen.

— Dette er omtrent det dårligste forslaget de kunne kommet med, sier Sigurd Eskeland, leder i Norsk Pokerforbund.

Han er ikke imponert over lovforslaget som nå skal sendes ut på høring.

10. april sa Sandberg at et forslag som ble lagt frem av Lotteritilsynet tidligere i vår, var «latterlig, smalt og for dårlig». Men det Kulturdepartementet foreslår nå er nesten identisk. Og Sandberg lanserer forslaget som en seier, sier Eskeland.

LES MER:

— Den feigeste løsningen

— Vi er glad til for alle fremskritt, men dette er jammen ikke mye å juble for. Dette er ikke det de lovet, dette er en feig løsning, sier Eskeland. Han påpeker at NM i poker har blitt arrangert i 13 år, i utlandet fordi det er forbudt i Norge. Sist i Dublin, der Sandberg selv var til stede.

— Nå vil Regjeringen tiillate at det skal arrangeres én mesterskapsturnering i Norge. Men et NM omfatter syv forskjellige mesterskapsturneringer. Med dette forslaget vil vi fortsatt måtte arrangere de seks andre tureneringene i utlandet, sier Eskeland.

- Staten tar over

Ifølge Kulturdepartementet skal tillatelsen til å arrangere mesterskapet i utgangspunktet gis til en landsdekkende humanitær organisasjon som i dag har få eller ingen inntekter fra det norske lotteri- eller pengespillmarkedet. Regjeringen anslår at den samlede omsetningen i en poker-NM kan bli 50 millioner kroner.

— Vi har ingen problemer med at en angitt prosent av overskuddet skal gå til humanitære formål. Men det vi har problemer med, er at staten skal gå inn og ta fra særforbundet muligheten til å arrangere mesterskap. Det skjer ikke med noen andre særforbund, sier Eskeland.

Mindre pokerlag med forsiktige innskudd skal også bli tillatt, ifølge forslaget. Men det er heller ikke noe som imponerer Eskeland i særlig grad.

— Det er avsagt rettsavgjørelser ved norske domstoler som slår fast at det ikke er forbudt, sier Eskeland.

En dom fra i fjor som mange tolket på samme måte som Eskeland, mentederimot den rød-grønne regjeringen ikke kunne tolkes slik.

LES OGSÅ: