KRISTIANSAND: — OneCo er stolte og ydmyke over å ha blitt valgt ut som en viktig samarbeidspartner for Lyse i forbindelse med bytte av strømmålere, sier administrerende direktør Arne Riise i OneCo Solutions AS i en pressemelding sendt Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Det er energigiganten Lyse som har valgt å inngå en kontrakt om installasjon av minst 140.000 automatiske strømmålere med OneCo. Kontrakten var ute på offentlig anbud og flere installatører leverte inn tilbud.

— Tilbudene er gått nøye gjennom før OneCo ble valgt, opplyser administrerende direktør Torbjørn Johnsen i Lyse Elnett i pressemeldingen.

Pilotprosjekt

Lyse er et industrikonsern innen energi og telekommunikasjon basert på fiber, mens OneCo driver med kjerneaktiviteter innen olje og gass, infrastruktur, industri, fornybar energi og bygg. Sistnevnte er også landsdekkende totalleverandør av avanserte målesystem-løsninger.

— Vi har etter hvert tilegnet oss god erfaring i slike prosjekter og ser frem til å starte opp pilot-prosjektet i løpet av høsten, sier Riise.

To milliarder i omsetning

OneCo, som har sitt hovedkontor i Kristiansand, har en årlig omsetning på rundt to milliarder kroner. Kristiansanderen Marvin Jensen er administrerende direktør i selskapet.

— Dette er en viktig kontrakt, og den siste store kontrakten vi inngår i prosjektet utrulling av nye strømmålere, sier Johnsen i pressemeldingen.

Når den store utrullingen starter hos Lyse Elnett i 2015, vil over 40 montører være i sving hver dag.