Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,81 prosent til 476,57 poeng mandag formiddag.

Etter i overkant av en times handel var det bred nedgang på Oslo Børs, men ingen store utslag.

DNB-aksjen var blant de store selskapene som falt mest, ned 1,65 prosent. Hydro var ned 1,21 prosent. Yara var nesten uendret fra fredag med en svak nedgang på 0,04 prosent. Telenor var blant de få selskapene som gikk i pluss, med en oppgang på 0,48 prosent.

Fall i Europa

Børslokomotivet Statoil falt 0,35 prosent mandag formiddag. Et nytt stort gassfunn på 2.300 meters havdyp utenfor kysten av Tanzania var ikke nok til å heve aksjen.

Et fat nordsjøolje kostet mandag formiddag 108,51 dollar, en nedgang på 1,40 prosent. Amerikansk lettolje ble omsatt for 92,42 dollar fatet, ned 0,74 prosent.

Ute i Europa var utviklingen ikke ulik situasjonen på Oslo Børs. FTSE-indeksen i London var ned 1,07 prosent mandag formiddag. DAX-indeksen i Frankfurt falt 1,32 prosent og i Paris sank CAC-indeksen 1,41 prosent.

Frykter kontroversiell krisepakke

I Hongkong avsluttet Hang Seng-indeksen dagen med et fall på 2,53 prosent. Nikkei-indeksen i Tokyo falt enda mer, ned 2,71 prosent.

Nedgangen som rammer Norge, Europa og Asia mandag ble utløst etter at myndighetene på Kypros varslet en ny redningspakke for banksektoren.

Redningspakken inneholder tiltak som investorer ser på som kontroversielle og som man frykter kan bli tatt i bruk også i andre kriserammede land som Spania og Italia.