Nå er Ios 8, siste versjon av Apples operativsystem for Idingser, klar for nedlasting. Den viktigste oppdateringen siden App Store, skryter Apple, og hevder det skal være snakk om flere hundre nyheter og forbedringer.

synne-2QyPDbs3F6.jpg

Vi har i første omgang kastet oss over Apples meldingstjeneste hvor det er gjort plass til flere nye funksjoner. Så får Android-folket heller flire i skjegget og ønske Apple velkommen etter.Selv om det meste ved brukergrensesnittet i meldingsappen ser tilsynelatende likt ut ved første øyekast, er det dukket opp to nye mikrofon-ikoner.

Bak det nederste ikonet ved siden av «mellomrom-tasten» av de to, skjuler det seg en diktatfunksjon som gjør om tale til tekst.

PS! Siri, Apples digitale assistent, må være aktivert for at tale-til-tekst skal fungere. Du finner henne under «generelt» i innstillings-menyen.

Og ja, den fungerer imponerende bra, om enn litt smårusk her og der. «Zara» blir for eksempel til «Sara», skjønt kan være det er diksjonen vår som ikke er den beste.

Sjekk videoen for å se hvordan det fungerer.

Talemeldinger

Den andre mikrofonen lar deg sende talemeldinger med et tastetrykk. Det vil si med et sveip opp. Sveiper du fingeren til venstre slettes opptaket og du kan gjøre et nytt forøk. Siden lydopptak tar mer plass forsvinner den sendte talemeldingen etter to minutter om du ikke velger å beholde den.

En detalj verdt å nærme seg er at du kan velge å la telefon spille av talemeldinger automatisk når du løfter telefonen til øret.

Og kartet? Ja det finner du ved å gå til «detaljer-menyen» øverst til venstre. Her kan du blant annet velge «send min nåværende plassering» eller sågar dele ålasseringen din i en time, til slutten av dagen, eller på ubestemt tid. Småskummelt vil kanskje noen mene, men unektelig praktisk hvis man ønsker å holde oversikt over hvor shoppingvennene befinner seg i handlegata.

PS! Du må ha en Apple iPhone 4S. Ipad 2 eller nyere for å kunne installerer Ios 8. I tillegg lar 5 . generasjonIpod touch seg oppgradere.

Følg RIKSdigital på Twitter: @RIKSdigital

LES OGSÅ:

Ikke nok plass til Ios 8? Vi viser deg hvordan

Teknotips: Slik slår du av automatisk videovisning på facebook

Teknotips: Snarveien til lynkjappe tekstmeldinger