To fornøyde Dyrepark-representanter, konsernsjef Reidar Fuglestad (i midten) og administrerende direktør Per Arnstein Aamodt (til venstre) har nettopp mottatt Kompetanseprisen 2015. Konferansier Jon Niklas Rønning, prisutdeler Ingunn Foss og leder av nominasjonskomiteen Inger Holen (til høyre) er også på scenen. To fornøyde Dyrepark-representanter, konsernsjef Reidar Fuglestad (i midten) og administrerende direktør Per Arnstein Aamodt (til venstre) har nettopp mottatt Kompetanseprisen 2015. Konferansier Jon Niklas Rønning, prisutdeler Ingunn Foss og leder av nominasjonskomiteen Inger Holen (til høyre) er også på scenen. Foto: Kjartan Bjelland

- Unikt utstillingsvindu for Sørlandet og Norge

Dyreparken ble tildelt Kompetanseprisen 2015 under Agderkonferansen på Kilden.

KRISTIANSAND: — Dette er først og fremst en berømmelse til HR-avdelingen som gjør en enorm innsats for alle de sesongansatte, sa administrerende direktør Per Arnstein Aamot da han mottok prisen under Agderkonferansen på Kilden.

Dyreparken var nominert til prisen sammen med Kruse Smith, Eyde-nettverket og Hennig-Olsen Is.

— Det har vært utrolig tett i toppen. Vinneren er en god ambassadør i å synliggjøre Sørlandet som kompetanseregion både nasjonalt og internasjonalt, sa Inger Holen, leder for nominasjonskomiteen, da hun innledet prisutdelingen.

- Velfortjent heder

— Det er gøy at vi nådde helt opp i en så skarp konkurranse. HR-avdelingen vår har over tid jobbet systematisk med rekruttering og trening av våre mange dyktige sesongmedarbeidere og sesongledere. Prisen betyr anerkjennelse av jobben de gjør og er en velfortjent heder for en fantastisk innsats over tid, sier Aamot til Fædrelandsvennen.

Begrunnelse

I begrunnelsen for pristildelingen trekker nominasjonskomiteen blant annet følgende:

"Dyreparken har en strategi der det er tydelig forankret i de overordnede mål og verdier at kompetanse skal ligge til grunn for handlingsvalg. Dette gjennomsyrer alt fra rekrutteringsprosess til videreutvikling av parken."

Dyreparken - her representert ved Hakkebakkeskogen - blir av nominasjonskomiteen beskrevet som "et unikt utstillingsvindu for Sørlandet og Norge".

— Unikt utstillingsvindu

Dyreparkens digitale løsninger og deres samarbeid med USUS-klyngen og UiA trekkes også fram, før man konkluderer:

"Dyreparken er et unikt utstillingsvindu for Sørlandet og Norge. Familier og stadig nye generasjoner drar år etter år fra parken med flotte opplevelser. Resultatene viser seg også i form av jevnt økende antall besøkende og omsetning, god inntjening og vekst i bokførte verdier."

Tidligere vinnere

Formålet med Kompetanseprisen er for øvrig å stimulere til og øke oppmerksomheten omkring utvikling av de menneskelige ressurser i arbeids- og samfunnsliv.

Tidligere vinnere har vært Nettbuss Sør, National Oilwell Varco og Gard.