KRISTIANSAND: Eier og markedssjef Espen Hennig-Olsen er på plass i Nord-Norge for å fortelle om den nye satsingen i dag.

– Det vil ikke gå utover tilbudet fra Kristiansand. Vår og sommersesong nærmer seg slutten, og vi flyr ikke fra Kristiansand til Nice og Barcelona om vinteren. Disse rutene vil dermed erstattes, forteller han til Fædrelandsvennen.

Satser på langhelgene

De nye flyvningene vil gå til London City Airport og starter 28. oktober — hvis alt går etter planen.

– Vi har stor tro på at en slik rute vil være veldig attraktiv. Vi har diskutert mulighetene og Avinor har fasilitert for oss. Bodø har jo en større flyplass enn Kristiansand, men det er ingen direkte utenlandsruter her, forteller Hennig-Olsen.

– Vi flyr fredager og mandager slik at kundene får en langweekend i London. Jeg tror de vil kunne kombinere business og pleasure, forteller Hennig-Olsen.

Går ikke utover kristiansandere

Når det gjelder prisnivå vil det naturlig nok ligge litt høyere enn de tilsvarende rutene fra Kjevik. I utgangspunktet vil en tur/retur-billett fra Bodø koste fra 2400 kroner og oppover, men bodøværingene får også et åpningstilbud på under 2000 kroner.

Om det blir aktuelt å utvide tilbudet fra Bodø avhenger av mottakelsen. Hennig-Olsen forteller at det kan bli muligheter for at de flyr til en sommerdestinasjon etter hvert, om det skulle være et passende sted nordlendingene trives ekstra godt.