Gjenopptakelseskommisjonen behandlet i går saken til Kjell Rune Staddeland (49), og kom frem til at villkårene for gjenåpning av saken ikke er oppfylt.

Godt betalt

Staddeland var administrerende direktør i JBU-selskapene i Grimstad. Han var godt betalt, og Johan Benad Uglands betrodde mann.

Etter å ha gjennomført et særdeles godt timet salg av Uglands shippingdivisjon for 1,3 milliarder kroner, skal Staddeland ifølge to dommer ha tilrøvet seg 2,4 millioner dollar, eller rundt 14 millioner kroner.

Aust-Agder tingrett avsa dom 25. februar 2010 hvor Staddeland ble dømt i samsvar med tiltalebeslutningen til en straff av fengsel i tre år og og seks måneder, samt tap av retten til å utøve næringsvirksomhet, inneha ledende stilling i et selskap eller sitte i et selskaps styre i tre år.

Anket flere ganger

Staddeland anket dommen til Agder lagmannsrett, men tapte også der. Lagmannsretten ga ham samme straff. Staddeland ga ikke opp, og anket videre til Høyesterett. Ankeutvalget ville ikke behandle saken på nytt, og Staddeland måtte i fengsel — der han nå soner dommen.

Dermed var det et håp igjen for den tidligere direktøren, Gjenopptakelseskommisjonen. I dag fikk partene melding om at også de sier nei til videre løp i rettsvesenet.

— Kommisjonen har i kommisjonsmøte gjennomgått opptaket. Kommisjonen har funnet saken tilstrekkelig opplyst og har ikke funnet det nødvendig med ytterligere utredning, heter det i kjennelsen.

Staddeland møter Ugland igjen i Høyesterett i en sivilsak i februar.