25 postkontor legges ned innen 2022

Posten vil innen utgangen av 2022 erstatte 25 postkontor med Post i butikk. Det gjelder flere kontorer på Sørlandet.

Publisert:

Flere vanlige postkontor vil bli erstattet med Post i butikk i løpet av de neste årene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • Christina Stenbek Østtveit
  • NTB

– Når Posten fra september mister muligheten til å tilby banktjenester fra DNB og nedgangen i brevvolumene tiltar, fører det til redusert aktivitet og inntekter for postkontorene. Dette må vi tilpasse oss, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten Norge.

Postkontorene i Kristiansand og Arendal er blant dem som skal legges ned og erstattes med Post i butikk.

Kontorer på Sørlandet erstattes

Ifølge Posten skjer det endringer med kontoret i Arendal allerede i november 2020.

Kristiansand-kontoret skal etter planen erstattes i september 2021.

170 ansatte berøres

I pressemeldingen kommer det fram at omleggingen av de 25 postkontorene vil berøre 170 medarbeidere. Det tilsvarer 132 årsverk.

– Vi har gode erfaringer i omstillingsarbeidet med å bruke tid og sikre gode prosesser mot medarbeidere og tillitsvalgte. Postens omstillingsavtale og virkemiddelpakke ligger til grunn i prosessen, sier Pettersen.

– Bekymret

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans er opptatt av å sikre de ansatte som blir berørt, men er også bekymret for brukerne.

– I tillegg til å være opptatt av å finne løsninger for våre medlemmer, er vi bekymret for de mange brukerne som nå rammes. Vi har stilt krav om at regjeringen må komme på banen, men det har ikke skjedd, vi har talt for døve ører. Det er uakseptabelt at store grupper mister grunnleggende banktjenester, sier hun.

Fagforbundet forstår samtidig at Posten må tilpasse kostnader ut fra den økonomiske situasjonen, trafikknedgangen og muligheter for å utføre tjenesten på en god måte for kundene med andre løsninger.

Omleggingen fra postkontor til Post i butikk startet i 2001.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Arendal
  2. Kristiansand