Ronald Heyerdahl Griffin er en av gründerne bak og teknologidirektør i AI-videoselskapet Seen.

Tirsdag ble han vekket av meldingen om at han er på det amerikanske bladet Forbes’ årlige liste over de 30 mest talentfulle personene under 30 år.

– Det var veldig stas å høre nyheten da jeg våknet i dag, jeg er veldig overrasket. Forbes er internasjonalt og en kanal jeg har stor respekt for. Vi har bygget Seen nå i veldig mange år, med utrolig dyktige folk på laget. Uten dem hadde dette vært umulig, sier Griffin til E24.

Hvert år lager magasinet Forbes en liste over 30 talenter under 30 år, kategorisert på ulike verdensdeler og industrier. Griffin er på listen over talenter innenfor media og markedsføring i Europa.

– Det at jeg er på denne listen er veldig stas, og det tyder på at vi er på riktig vei med internasjonaliseringen og veksten av selskapet.

Nå er E24s kåring Ledertalentene 2024 er i gang. Kjenner du et ungt ledertalent? Send inn ditt tips her før 24. mai!

I 2022 ble Griffin kåret til Årets teknologhode i E24s Ledertalentene. I et større intervju med E24 fortalte han da om hvordan dataspill og koding på gutterommet ga ideen til selskapet som nå har over 40 ansatte. Les hele intervjuet her.

– Vi var fire stykker som startet i en låve på Skedsmokorset. Vi ville finne en måte å gjøre video mer dynamisk, og lage en kommersiell business av det, sier han, uttalte Griffin til E24 i 2022. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / DAM

Seen produserer markedsføringsfilmer som er skreddersydd til den enkelte mottager, og har blant annet Amazon, Telenor, Arbeiderpartiet og Moderaterna på kundelisten.

– Planene er å bygge videre internasjonalt og ta den medvinden vi har med de store kundene vi har landet nå nylig, og fortsette den veien og bygge organisasjonen, sier Griffin.

To nordmenn til på listen

På samme liste, under kategorien for industri, finner vi en annen nordmann, Synne Sauar. Hun er en av gründerne bak Li-Tech. Selskapet utvikler løsninger for korrekt avfallshåndtering av batterier.

Synne Sauar (til høyre) i Li-Tech. Her fra da hun og produktsjef og styreleder Ida Marie Thin Pedersen (til venstre) var i Silicon Valley i juni i fjor for å presentere for potensielle investorer. Foto: Jason Henry / E24

– Det er helt rått å bli valgt ut, og en fantastisk anerkjennelse for hva Ida Marie og jeg sammen med resten av teamet har bygd opp. Avfallsbransjen er i full vekst, og ny teknologi er nødvendig for å imøtekomme mengdene vi produserer og sørge for forsvarlig etterbehandling. Det er veldig gøy at det blir satt på agendaen gjennom en slik kåring, skriver Sauar i en melding til E24.

På listen over 30 under 30 for Nord-Amerika, i kategorien for energi, finner vi dessuten Marcus Lima, delgründer og CEO i Heimdal. E24 møtte Lima på Hawaii i 2022.

Heimdal, et selskap grunnlagt av norske Marcus Lima (til høyre) og britiske Erik Millar, har utviklet en teknologi for CO2-fangst ved hjelp av havet. Bildet er fra deres første pilotprosjekt på Big Island, Hawaii. Foto: Jason Henry / E24