KRISTIANSAND: — Det er fantastisk å få denne muligheten og gøy å bli valgt til denne oppgaven. Jeg har fulgt havna med stor interesse i flere år og det er spennende tider for havneutviklingen i Kristiansand, sier Halvard Aglen.

Aglen ble presentert for havnestyret i Kristiansand i ettermiddag. Han har tidligere jobbet sju år som rådmann i Lillesand og nå de siste to årene som rådmann i Grimstad.

- Solide resultater

Havnestyrleder Jan Oddvar Skisland (Ap) er svært tilfreds med valget.

— Vi har fått en av Sørlandets beste ledere som kan vise til solide resultater fra sin tid som rådmann i Lillesand og Grimstad, i tillegg har han solid prosjekterfaring, han har jobbet mye med arealutvikling av store næringsområder, og har verdifull bakgrunn fra kommunikasjonsbransjen i Dale + Bang, sier Skisland.

Intervjurundene til stillingen som ny havnedirektør har pågått den siste måneden og har vært preget av litt turbulens.

Først da det ble kjent da hodejegerfirmaet Mentorpartner, hvor havnestyreleder Jan Oddvar Skisland er partner, skulle lede ansettelsesprosessen og dernest fordi fylkesmannen konkluderte med at søkerlisten skulle offentliggjøres. Det siste førte til at sju av 22 søkere til stillingen trakk seg.

Fire søkere fikk medhold i at de kunne være anonyme. Aglen var en av disse.

Fikk med seg sengelektyre

— Jeg informerte ordfører i Grimstad, Hans Antonsen, at jeg takket ja til denne jobben litt tidligere i dag, presiserte Aglen overfor havnestyremedlemmene i ettermiddag.

Haartveit slutter i stillingen 1. april. Aglen skal etter planen overta innen tre måneder.

Administrasjonssjef i havna, Ann-Lisbeth Reisænen, sørget for at Aglen fikk med seg litt sengelektyre hjem.

— Her har du havnas årsregnskap for 2011. Så kan du se hvor mye du har å rutte med, fleipet hun under den uhøytidelige overrekkelsen.

Haartveit signaliserte allerede i fjor høst at han ønsket å gå av som havnedirektør våren 2011. Stillingen som havnedirektør har tidligere vært en åremålsstilling, men er nå en fast stilling. Haartveits periode går formelt ut februar 2013, men ettersom han har ti måneder lønnet permisjon han ennå ikke har tatt ut, trer han altså av tidligere.