KRISTIANSAND: Direktør i Agder Energi Steffen Syvertsen avslørte på dagens eiermøte i Agder Energi at selskapet selger seg ut av et av Norges for tidens største vindkraftprosjekt, Bjerkreim Vind.

Agder Energi, Dalane energi og Lyse Produksjon selger vindkraftselskapet Bjerkreim Vind til Norsk Vind Energi.

— Vi er godt fornøyde med at Norsk Vind Energi kjøper Bjerkreim Vind. Norsk Vind Energi har bred erfaring og kompetanse med utvikling, finansiering og drift av vindparker. Selskapet vil derfor kunne videreføre vindkraftsatsingen i Bjerkreim på en god måte. For oss betyr salget at vi frigjør kapital som kan reinvesteres i vår kjernevirksomhet, sier Steffen Syvertsen, konserndirektør Marked og forretningsutvikling i Agder Energi.

Bjerkreim VindAS har vært eid av Agder Energi AS (51,3 %), Dalane energi IKS (35,2 %) og Lyse Produksjon AS (13,5 %).

Styreleder Lars Erik Torjussen sier at vindkraft har for høy risiko og er for lite lønnsomt med dagens strømpriser.

— Vi ønsker en balansert risikoprofil. Derfor har vi valgt å tre ut av vind. Det gjør vi på grunn av risiko og avkastningsbildet, fortalte han til de kommunale eierne under eiermøtet i Kristiansand fredag formiddag.

Etter at Fosen ble satt på vent, er Bjerkreim Norges største.Vindparken er en del av en større klynge i området med totalt 426 megawattimer. Totalt kan det bygges rundt 230 vindmøller i hele klyngen. Investeringene er anslått til rundt 5 milliarder kroner.

Bjerkreim Vind har alene konsesjon for 150 megawatt til en pris av rundt 1,5 milliarder.

Agder Energi har ennå ikke fattet beslutningsinvesteringer for en eneste vindmølle, og det er lite trolig at det vil skje på lenge.

Vi oppdaterer saken.