Imponert over engasjementet

For en måned siden plukket juryen ut sju bedrifter til sluttspillet i Årets Sørlandsbedrift. Nå kjemper to av dem om å gå av med seieren i finalen.

Publisert: Publisert:

Juryen i Årets Sørlandsbedrift trekker fram kvartfinalen mellom Igland Garasjen og Strai Kjøkken som konkurransens foreløpige høydepunkt. Nå håper de på like stort engasjement i finalen. Fra venstre: Tulla Wahlstedt, Inger Sædberg Birkenes, Anna Gunningberg og Erik Tønnesen. Foto: Kjartan Bjelland

Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: – Uansett hvem som skulle vinne vil det være en verdig kandidat, sier Anna Gunningberg, til daglig administrerende direktør i Trainee Sør, men i denne sammenheng jurymedlem i Årets Sørlandsbedrift 2016.

Tre dager før vinneren kåres på Næringslivsdagen i Kilden teater og konserthus, har vi samlet fire av de seks jurymedlemmene til en liten prat om konkurransen så langt og de to bedriftene som har gått hele veien til finalen.

– Gode kandidater

– Generelt synes jeg det har vært gode kandidater i år som har mobilisert og uttrykt ønske om å vinne konkurransen, sier Erik Tønnesen fra Skagerak Capital.

Og det er særlig kvartfinalen mellom Igland Garasjen og Strai Kjøkken som jurymedlemmene trekker fram som den mest minnerike av bedriftsoppgjørene så langt.

Dansevideo

– Oppgjøret mellom Igland og Strai har vært det tøffeste til nå. Da var det full mobilisering fra begge leire, og særlig dansevideoen til Strai Kjøkken hvor alle ansatte deltok var imponerende, sier Inger Sædberg Birkenes i Meglerhuset Sædberg.

Sponsorvideoer

I kvartfinalen mellom garasjeprodusenten og kjøkkenprodusenten satte Igland Garasjen inn en enorm sluttspurt mot Strai Kjøkken og vant til slutt med 50,32 prosent av de over 4229 godkjente stemmene. Og der Strai danset til seg stemmer, benyttet Igland seg av sitt brede sponsornettverk med lokale sportshelter som oppfordret grimstadfolk og andre til å stemme.

– Dette viser verdien av Årets Sørlandsbedrift. Selv om både Strai og Igland er navn de fleste kjenner til, har de fått vist seg fram på en helt annen måte gjennom konkurransen, mener Tulla Wahlstedt, daglig leder i Aptum Kommunikasjon.

David mot Goliat

Finalen mellom Igland Garasjen og Dyreparken betegner jurymedlemmene som Davids kamp mot Goliat. Og om ikke Dyreparken er skjerpet, tror juryen fort at lille David fra Grimstad kan parkere konkurrenten fra Kristiansand i kampen om å kunne kalle seg Årets Sørlandsbedrift 2016.

– Etter hva Igland Garasjen har vist tidligere i konkurransen, kan de fort hevde seg mot en stor aktør som Dyreparken også, sier Tønnesen, som mener begge har viser gode utviklingstrekk de siste årene.

Torsdag avgjøres det om det er Dyreparken, her representert ved Mikkel Rev fra Hakkebakkeskogen, eller Igland Garasjen, her representert ved ansatt Tommy Salvesen, som kan smykke seg med tittelen Årets Sørlandsbedrift 2016. Foto: Fædrelandsvennen

– Har utmerket seg

– Årets Sørlandsbedrift skal jo gjerne ha utmerket seg siste året, og det har i høyeste grad både Igland Garasjen og Dyreparken gjort, sier han.

To år etter Igland Garasjen kjøpte storebroren Grimstad Garasjene har de nemlig økt salget med 40 millioner, firedoblet overskuddet og er Norges største garasjeprodusent.

Dyreparken kunne på sin side notere seg for besøksrekord og all-time-high omsetning i 2015 og er Norges største familieattraksjon.

Du bestemmer

Hvem som fortjener tittelen Årets Sørlandsbedrift 2016 er det imidlertid du som bestemmer.

Vil du at Igland Garasjen skal vinne, send sms med kodeord «BEDRIFT C» til 03811.

Vil du at Dyreparken skal vinne, send sms med kodeord «BEDRIFT E» til 03811.

Du kan stemme fram til torsdag 13. oktober klokken 11.

Husk mellomrom mellom «BEDRIFT» og bokstaven du vil angi. Vanlig sms- takst gjelder. Vi godkjenner bare én stemme fra hver mobiltelefon.

Publisert: