SHOPPING: Julie Holm (16) (t.v.) og Karoline Holmquist (17) ser fram til å bruke førjulstida på shopping. Foto: Tor Erik Schrøder

— Adventstiden blir litt masete, og den krever litt ekstra, sier Willy Grindheim Olsen . Han er på handletur med kona Marit og datteren Kristin Grindheim. Kristin har også barna Mina og Magnus med. Vi treffer familien på Sørlandssenteret.

Koser seg også

— Adventstiden handler jo om å gjøre det koselig for ungene. Det blir litt styr for oss voksne, men den er jo den type styr som er litt koselig, sier Kristin.

— Hva skal til for at dere får ei god jul?

— Ro, fred og snille barn. Det sa alltid min mor. Og jeg sier det samme, sier Willy.

— Det er godt å få tid til å tenke litt, særlig for oss som har mister noen av våre nære. Det er jo ofte slik at vi tenker litt ekstra på familien i denne tiden, påpeker Kristin.

— Handling gøyest

Også Julie Holm (16) og Karoline Holmquist (17) er på handletur på Sørlandssenteret.

— Noe av det gøyeste med adventstiden er jo å handle julegaver, påpeker Julie. Karoline understreker at det noe av det beste med jula er pakkene under juletreet.

Forventer handlerekord

Det forventes omsetningsrekord både på Sørlandssenteret og i Kvadraturen i desember.

— Handelsnæringens Hovedorganisasjon (HSH) har spådd en vekst på 2,7 prosent sammenliknet med i fjor. Det tror jeg er en ganske god spådom, og derfor forventer vi en tilsvarende vekst. Jeg tipper at Sørlandssenteret vil omsette for rundt 250 millioner kroner i desember, sier Kjetil Børufsen , senterleder ved Sørlandssenteret.

Harald Andersen , leder for Kvadraturen i Kristiansand AS, forventer en tilsvarende vekst for handelsnæringen i Kvadraturen.

— Omsetningen i desember blir trolig på mellom 300 og 400 millioner kroner, forteller Andersen.