STRANDLINJE: Eiendommen har en strandlinje på hele 130 meter bestående av brygge, sandstrand og svaberg. Foto: Per Arne Kvamsø
UTSIKT: Eiendommen ligger midt i Blindleia mellom Gamle Hellesund og Brekkestø. Foto: Per Arne Kvamsø
STRANDLINJE: Eiendommen har en strandlinje på hele 130 meter bestående av brygge, sandstrand og svaberg. Foto: Per Arne Kvamsø

LILLESAND: — Jeg tror dette er en eiendom som er kurant å få solgt. Flere og flere ønsker landfaste fritidsboliger. Stedet ligger i den flotteste delen av Blindleia mellom Gamle Hellesund og Brekkestø. I tillegg er eiendommen veldig komplett. Den har usjenert tomt, gode bryggefasiliteter, flott sandstrand og har en ypperlig tomt med god boltreplass for barn som liker ballspill. Det er kvalitet og komfort. Her kan man flytte rett inn, sier eiendomsmegler Jan Olav Birkenes i DNB Eiendom til Fædrelandsvennen.

Det var Dagens Næringsliv som først omtale eiendomssalget.

Tvangssalg

Det var i kjølvannet av finanskrisen at den profilerte aksjemegleren så sitt snitt til å sikre seg strandeiendommen som ligger på Snekkenes ved Bliksfjorden i Blindleia.

Eie bladde opp 15,5 millioner kroner for landstedet til den hardt pressede investoren Erik Baklid som på det tidspunktet hadde store økonomiske problemer og skyldte flere titalls millioner kroner. Landstedet ble tvangssolgt allerede tre år etter at han bygde fritidsboligen.

Birkenes sier det er gjort flere oppgraderinger i etterkant som har økt verdien.

— For det første har eieren gjort investeringer som gjør at stedet framstår som enda finere og bedre nå enn da det ble kjøpt. I tillegg har det vært en klar bedring i markedet siden 2009, sier Birkenes.

Solgte Teistholmen

Like i forkant av eiendomskjøpet solgte Gaute Eie en annen skjærgårdsperle, nemlig Teistholmen i Randesund. Stedet ble solgt i løpet av 11 dager for 8,5 millioner kroner. Eie hadde også to andre tomter ved Teistholmen ute for salg i den samme perioden for henholdsvis sju og fire millioner kroner.

Teistholmen kjøpte han av artisten Morten Harket i 2006 for 6,9 millioner kroner.

130 meter strandlinje

Da den tidligere meglersjefen i Arctic Securities kjøpte eiendommen i Blindleia uttalte han til Dagens Næringsliv at han ønsket et landfast sted.

Ifølge annonsen på Finn.no, har landstedet 130 meter strandlinje bestående av brygge, sandstrand og svaberg. Det er fire toaletter og tre soverom i hytta som er tegnet av arkitekt Jon H. Støre. Tomta er på hele 4,5 mål og huset har et bruksareal på 159 kvadratmeter.

Flere interessenter

— Jeg har hatt en svært god respons på eiendommen. Vi snakker om et antall på 8 - 10 potensielle kjøpere som har vist interesse. Et sannsynlig scenario ved salg av eiendommer i denne prisklassen er at kjøperen er lokal, eller at vedkommende kommer fra Stavanger eller Oslo-regionen. Det ser vi i de fleste salg av eiendommer i Blindleia, sier Birkenes.

Ifølge Dagens Næringsliv kjøpte Eie for ett år siden en villa i Langoddveien på Snarøya utenfor Oslo for 22 millioner kroner. Huset ligger rett ved sjøen med utsikt mot Fornebulandet.

Eiendomsmegleren sier Gaute Eie selger stedet i Lillesand fordi han har gjort andre eiendomsinvesteringer.

— Eier velger å selge stedet fordi han har kjøpt seg en strandeiendom i Oslo og innser dermed at han ikke får benyttet landsstedet i Lillesand i like stor grad som tidligere, forteller Birkenes.