— Jeg tror ikke at vi har spist noen av produktene som har inneholdt hestekjøtt, men det er skremmende at store produsenter som skal være seriøse ikke leverer det de skal, sier Kristian Lorgen.

— Det bør bli strengere kontroll med matvarer som blir importert til Norge. Ordningen med DNA-kontroll er et godt forslag. Og så bør Mattilsynet ha flere kontroller, sier Sondre Kvistad.

De to handlet for helgen på Kiwi-butikken på Grønland i ettermiddag. Denne gangen har de stort sett ferskvarer og en pakke med kjøtt fra Gilde i posen, en leverandør de stoler på.— Selv om maten i Norge er allerede dyrere enn i andre land, er vi villige til å betale litt mer hvis kvaliteten blir bedre og vi kan stole på at vi får det vi skal ha, sier Kvistad.

De er likevel ikke overrasket over at det er blitt funnet hestekjøtt i flere produkter i Norge.

— Folk gjør mye rart for å tjene penger, og det finnes skurker også i Norge, sier Lorgen.

Mer ferskt

Silje Borgen er også på handletur med sønnen Albert Larsen (10 måneder). Hun skal heller ikke ha kjøpt produkter som har fått påvist hestekjøtt.

— Det er jo ekkelt å tenke på at det har skjedd. Nå vil jeg antagelig kjøpe mer rent kjøtt, og unngå ferdigprodukter, sier Borgen.

Også Karina Nesberg er skremt.— Det burde ikke vært sånt. Heldigvis kjøper jeg stort sett bare ferskvarer, sier Nesberg.

Lever tilbake

NorgesGruppen opplyser i en pressemelding at de i dag fikk en endelig bekreftelse på at First Price Lasagne inneholder hestekjøtt. Dette er ikke merket på produktet.

Dermed vet man ikke hvor hestekjøttet har kommet fra.

— Det er ikke hesten det er noe galt med, men å vite hva hesten har iseg, sa helseminister Jonas Gahr Støre tidligere på dagen.

— Forbrukere som har kjøpt First Price Lasagne oppfordres til å levere produktet tilbake til butikk. Produktet vil bli refundert, opplyser NorgesGruppen.

Produktet er ikke lenger tilgjengelig i butikk.

Rema og Coop bekreftet også i dag at det er funnet hestekjøtt i deres ferdiglasagne. Også de oppfordrer kundene til å levere tilbake produktene.