KRISTIANSAND: — Det har vært en utrolig giverglede. Bedrifter og skoler har sendt oss penger, foredragsholdere har latt oss få honorarene. Vardafjell videregående skole på Vestlandet holdt ekstra-loppemarked som innbrakte 3941 kroner. «Nå må Nicolai Tangen gjøre seg klar til å matche beløpet!» skrev de til oss, ler kommunikasjonssjef Kristine Storesletten Sødal i Strømmestiftelsen.

Mandag hadde hun fasit på initiativet som finansmann, filantrop og kunstmesen Nicolai Tangen kom med under konferansen om næringsliv og sosialt ansvar tidlig i april.

Det som inneholdt løftet «Jeg matcher alle bidrag til jobbskaperkampanjen, inntil ti millioner kroner.» 6.845.000 kroner kom inn. Dermed bidrar Tangen med like mye, slik at totalsummen kommer opp i 13.690.000 kroner, tilsvarende 7,5 prosent av Strømmestiftelsens totale inntekter i 2014. ## - Noen store og mange mindre givere

Fædrelandsvennen har tidligere meldt at Bjarne Skeie, Ivar Mjåland og Kurt Mosvold bidro med én million kroner hver, Kruse Smith Stiftelsen med 460.000 kroner. Det betyr at 3.385.000 kroner har kommet fra andre kilder - før Tangens bidrag.

— Det har vært noen store og mange mindre givere, forteller Kristine Storesletten Sødal.

- Fantastisk respons

Nicolai Tangen er glad for givergleden under kampanjen.

Til Fædrelandsvennen skriver han mandag følgende i en epost:

- Det er helt fantastisk hvilken respons dette har utløst. Det er virkelig gledelig at så mange har vært så sjenerøse, inkludert mange barn og unge. Dette kunne ikke ha vært bedre.