Ekstralys.no flytter inn i nye og større lokaler i Gahre Næringspark, en kilometer sør for Spangereid sentrum, våren 2017. Her er en skisse av bygget. Foto: Dybvik Trading
Ekstralys.no flytter inn i nye og større lokaler i Gahre Næringspark, en kilometer sør for Spangereid sentrum, våren 2017. Her er en skisse fra entreen i nybygget. Foto: Dybvik Trading
Eier og gründer av Ekstralys.no, Karl Richard Dybvik. Foto: Arkiv

LINDESNES: — Vi skal investere mye i 2016 og vi trenger de gode årene vi har bak oss for å bygge bedriften videre, forteller daglig leder i Dybvik Trading AS, Karl Richard Dybvik, til Fædrelandsvennen.

Karl Richard Dybvik (til venstre) signerte nylig kontrakt med Lindesnes Bygg, her representert ved Even Ljungqvist, om oppføring av et lager- og kontorbygg på 1600 kvadratmeter. Spaden ble satt i jorda forrige uke. Foto: Dybvik Trading

Selskapet, som er mest kjent under merkevaren og nettbutikken Ekstralys.no, signerte nylig en byggekontrakt med Lindesnes Bygg for sitt nye lager— og kontorbygg på 1600 kvadratmeter.

Flytter inn i 2017

— Bygget skal stå ferdig i mars 2017 og huse utviklingen vår i årene fremover, fortsetter Dybvik, som skal bruke halvparten av arealet selv og leie ut det resterende arealet bestående av rene kontorer og kombilokaler for håndverkere.

Prisen for bygget vil han ikke ut med, men bekrefter at det dreier seg om et tosifret millionbeløp. De nåværende lokalene til Ekstralys.no er for øvrig lagt ut for salg.

Ekstralys.no flytter inn i nye og større lokaler i Gahre Næringspark, en kilometer sør for Spangereid sentrum, våren 2017. Her er en skisse av bygget. Foto: Dybvik Trading

Øker staben

Fædrelandsvennen fortalte i fjorhistorien bak selskapet som startet i en garasje i 2004. I 2015 kunne forhandleren av spesialbelysning vise til en omsetning på 18,5 millioner kroner, en økning på over 40 prosent fra året før.

— Det skyldes mange faktorer, blant annet at vi satset riktig og godt på markedsføring, at vi økte antall ansatte og at vi har signert veldig gode distributøravtaler, forteller Dybvik.

Staben til Ekstralys.no har økt med tre personer siden i fjor, og flere ansettelser er på trappene.

— Vi søker etter to nye medarbeidere nå, og kommer til å lyse ut ytterligere en stilling i høst. Hvis vi får plass til alle i gamlebygget da, humrer Dybvik.

Valutatrøbbel

Men selv om salget økte med pene sifre, ble likevel resultat før skatt stående på stedet hvil, nærmere bestemt 2,4 millioner kroner.

Eier og gründer av Ekstralys.no, Karl Richard Dybvik. Foto: Arkiv

— 2015 var et knalltøft år for alle som handlet i utenlandsk valuta. På det verste hadde vi en økning i innkjøpspris på 23 prosent uten å justere utsalgsprisene. Når vi da har et forhandlernettverk som ligger inne med store rabatter, forsvant hele marginen til denne kundegruppen, forteller Dybvik.Tross lavere driftsmarginer grunnet valutasvingninger, som nå er under snittet for andre i netthandelsbransjen, er Dybvik godt fornøyd med årsresultatet.

— De høye driftsmarginene fra tidligere år kan blant annet tilskrives lave driftsutgifter i dagens bygg, som nå kommer for salg, forteller gründeren, som ser lyst på tiden fremover.

Lyse utsikter

— Utsiktene for 2016 viser ytterligere 50 prosents økning i omsetning, og med en langt mer stabil valuta vil 2016 sannsynligvis bli nok et rekordår. Vi satser hardt på proffmarkedet mot maskin og anlegg, og er nå blitt en totalleverandør av spesialbelysning til norsk industri, forteller Dybvik.

Dybvik Trading AS
20152014
Inntekter18,512,9
Ord. avskrivninger0,30,1
Driftsresultat2,52,5
Resultat før skatt2,42,4
Anleggsmidler2,93,2
Omløpsmidler7,14,7
Egenkapital5,94,2
Langsiktig gjeld1,51,7
Kortsiktig gjeld2,52,1
Aksjeutbytte0,00,0
Regnskapets info.nivåKK
InntjeningJJ
BetalingsevneJJ
EgenkapitalandelJJ
Antall ansatte55
Alle regnskapstall i mill. kroner