Det sier Kurt Mosvold. Investoren snakker om Skudeviga i Randesund, eiendomsprosjektet med 46 boenheter (snart 53) som Mosvold & Co, Konsmo Fabrikker og diverse medlemmer av Reme-klanen står bak. Med unntak for 2009, da det ble solgt for 132,4 millioner kroner og årsresultatet endte på pluss 3,5 mill, har det gitt underskudd hvert bidige år siden oppstarten i 2004. Summeres alle resultatene, havner man på minus 6,1 millioner kroner i perioden 2004-2014. Og inntekter har det vært smått med utenom i nevnte 2009; totalt er det blitt 143 mill.

— Vi er i samtaler med BRG og Konsmo Fabrikker om å kjøpe dem ut for beløp som gjør at de kommer ut på null. Så er håpet at det skal bli en fornuftig forretning for Mosvold & Co på en ti års sikt, antyder Kurt Mosvold.

Sju nye leiligheter

Skudeviga utgjøres av en rekke hvite hus i sørlandsstil oppover i skråningen fra Vrånesbukta. Og så ligger det er stort, rødt bygningskompleks nede ved bryggeanlegget.

— Der har lenge fremstått som livløst?

— Det har nok det. Tanken var at det skulle bli restaurant og fellesarealer der. Men etter at det hadde stått tomt i fem år, bygges det nå om til sju leiligheter. Når de står klare, vil det bidra til å skape mer liv og røre, mener Kurt Mosvold.

Han legger til at Mosvold & Co eier flere boenheter i Skudeviga selv, og at både venner og andre med tilknytning til eierkonstellasjonen har skaffet seg hus der.

Sørlandsstilen er gjennomført. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Det fremgår ellers av fjorårsregnskapet at Mosvold & Co var den av aksjonærene som hadde lånt flest penger til Skudeviga Holding AS per forrige årsskifte: 9,4 millioner kroner.

Leveranser

Konsmo Fabrikker har levert bygningsmassen i Skudeviga. Administrerende direktør Frank Hestås sier dette:

— Det skjedde på normale, konkurransedyktige vilkår. Vi, som entreprenør, er glade for å ha hatt en grei jobb. Men selskapet Skudeviga Holding AS møtte jo et tøft marked etter hvert.

Han legger til:

— Selskapet har fremdeles egen eiendom igjen (bokført med 39 mill. per årsskiftet, red.anm.), så det kan godt være et forbedringspotensial på litt sikt.

— Betyr det at Konsmo Fabrikker ikke er interessert i å bli kjøpt ut av Mosvold & Co?

— Kanskje det, kanskje finner vi melodien. Som entreprenør er jo vår rolle i utgangspunktet å være med, bygge ut og så avslutte. Så vi får se, mener Frank Hestås.

Pengene tilbake

Finn Arne Reme er Reme-familiens medlem i styret for Skudeviga Holding AS, og har i tillegg fått seg tildelt oppgaven å være selskapets daglige leder.

— Riktig det, men det er nok Kurt som har vært det i praksis. Om Skudeviga er det ellers å si at det er ei perle, og at flere i familien har eiendom der, men økonomisk har det ikke gått som forventet. Markedet styrer og vi var ikke helt heldige med timingen, konstaterer Finn Arne Reme.

— Tror du at dere blir enige med Kurt Mosvold om et utkjøp?

— Det ligger an til det. Da skal vi få pengene våre tilbake, i det minste.

Skudeviga Holding AS
20142013
Inntekter1,60,5
Ord. avskrivninger0,60,7
Driftsresultat0,3-1,0
Resultat før skatt-1,2-2,6
Anleggsmidler39,141,2
Omløpsmidler10,71,8
Egenkapital-6,1-4,8
Langsiktig gjeld0,023,2
Kortsiktig gjeld55,824,6
Regnskapets info.nivå{sad}
Inntjening{sad}{sad}
Betalingsevne{sad}{sad}
Egenkapitalandel{sad}{sad}
(Alle tall i millioner kroner)