Tirsdag, dagen etter stortingsvalget, dukket det som tilsynelatende var Erna Solberg opp på Twitter under profilnavnet «ernasolbergnor» med følgende beskjed:

«Velkommen. Dette er min offisielle Twitter-konto. Takk. Erna.»

Dagen etter ble det twitret at Erna Solberg over telefon forhandlet med andre partier om budsjett og olje. Senere samme dag ble det forsikret om at dagens asyl— og innvandringspolitikk ikke vil bli endret.

Gjort oppmerksomme av NRK

Bastante politiske utspill skapte oppsikt i NRK, som snart ringte får å be valgets store vinner om å utdype Twitter-meldingene. Det fikk varsellampene i Høyre til å lyse.

— Vi ble oppmerksomme på en falsk Twitter-profil da vi fikk en henvendelse fra NRK, der vi ble bedt om å utdype kommentarer på Twitter som vi visste at Solberg ikke hadde uttalt, sier pressesjef Haakon Dagestad i Høyre til Aftenposten.no.

Partiet tok i går kontakt med Twitter for å få den falske profilen fjernet.

— Vi har ikke fått endelig avklaring. Vi avventer saken, sier Dagestad, som sier Høyre ikke vil forfølge saken utover dette.

- Slik fungerer internett

Han synes det er uheldig at mennesker kan utgi seg for å være andre enn de er på sosiale medier, men innser at det er lite en kan gjøre for å forhindre det.

— Å utgi seg for å være andre enn den man er strider med Twitters retningslinjer, men slik fungerer internett, sier Dagestad, som forsikrer at saken ikke har skapt nevneverdig hodebry for hverken partiet eller den ekte Erna Solberg.- Twitringen har bare pågått denne uken, og profilen blir forhåpentligvis slettet om ikke lenge. Når det skjer, er saken over fra vår side. Dette har ikke vært et problem for oss tidligere, og blir det forhåpentligvis ikke igjen.

- Hva har Erna selv sagt om dette?

— Ikke annet enn at hun var glad for at vi har bedt Twitter om å slette kontoen. Hverken hun eller vi har brukt mye energi på dette.