I innstillingen fra fylkesrådmannen vises det til at det i Lister-regionen er planlagt en rekke store kraftutbygginger som nye kraftlinjer, vindkraftverk, småkraftverk, pumpekraftverk og nye utenlandskabler. Sett i lys av dette mener fylkesrådmannen at de totale naturinngrepene vil bli uforholdsmessig store. Det argumenteres også med at det i de periodene vindkraft vil kunne bli produsert i Vest-Agder, vil fylket ha et stort overskudd av importert vindkraft. Saken skal behandles i hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø 29. februar og i fylkesutvalget 13. mars.

– Jeg stille meg undrende til at fylkeskommunen velger å behandle søknaden før Kvinesdal, som skal ha den opp i kommunestyret 21. mars. Kommunen har tross alt vært i nær dialog med NVE og fått gjennomslag for at det skal utarbeides en samordnet plan for de alle fleste kraftutbyggingene i Lister. Det har jeg stor forståelse for, da det dreier seg om utbygginger for mellom 30 og 35 milliarder kroner. Ellers mener jeg argumentet som at det alltid vil blåse samtidig i Kvinesdal som i Danmark, Tyskland og Nederland ikke holder. Vi har fått utarbeidet meteorologiske rapporter som tilbakeviser dette, sier administrerende direktør Anders Gaudestad i Statkraft Agder Energi Vind.

SAE Vind har søkt om å sette opp fra 20 til 26 vindmøller på Storhei. Størstedelen av det omsøkte området ligger i Kvinesdal, mens en mindre vil komme i Lyngdal. Kommunestyret i Lyngdal har tidligere gått imot planene. Vindparken vil kunne produsere strøm tilsvarende årsforbruket til 9500 husstander. Anders Gaudestad sier de gjerne skulle realisert en vindpark såpass nærme selskapets hovedkontor i Kristiansand.

SAE Vind har ambisjoner om å være Norges ledende selskap innen landbasert vindkraft. Selskapet ble etablert i august 2008 og eies av Statkraft og Agder Energi.

TNS Gallups klimabarometer som ble lagt fram denne uken viser at mer enn åtte av ti nordmenn har et positivt eller svært positivt inntrykk av landbasert vindkraft. Det er en økning på 15 prosentpoeng siden 2009.