Norwegians problemer med de splitter nye Dreamliner-flyene fortsetter.

Nå sitter 250 passasjerer fast på Oslo Lufthavn. Dreamliner-flyet til Bangkok skulle ha gått i går klokken 15.30, men måtte utsettes da det ble oppdaget feil med strømforsyningen.

Det ble først satt opp med ny avgang søndag morgen klokken 09.00. Vedc13-tiden søndag melder Norwegian til Aftenposten at seskapet har besluttet å leie inn et fly fra portugisiske Hi Fly.

— Dette for å sikre oss at det ikke blir ytterligere forsinkelser. Vi flyr nå passasjererover til Stockholm. Flyet til Bankgkok skal gå kl 20.30, opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Beklager

— Problemet med Dreamlineren som står på Oslo Lufthavn er at det ikke vil ta imot strøm. Teknikere har jobbet gjennom hele natten for å rette opp feilen, foreløpig uten å lykkes, sier Sandaker-Nielsen.- Dette er selvsagt sterkt uheldig for alle våre passasjerer, som vi har innlosjert på hotell mens vi venter på å få flyet klar, sier Sandaker-Nielsen.

Andre fly på bakken

Han sier at det ikke er aktuelt å kansellere avgangen.

Problemene med Dreamlineren som står i Oslo, som var den første Norwegian tok i mot, kommer like etter at den andre Boeing 787-maskinen ble stående i Stockholm i mange dager med tekniske problemer.

— Klart det er veldig skuffende for oss at vi får problemer med begge de nye flyene våre. Vi hadde jo håpet på en annen og mer positiv start. Men nå må vi ha fokus på passasjerene og sørge for at de kommer seg ut og hjem, så får vi ta de tekniske problemene med flyfabrikken Boeing opp senere, sier Sandaker-Nielsen.

Forplanter seg

Forsinkelsen på flyet som står i Oslo vil forplante seg i ruteprogrammet de nærmste dagene, men får ingen følger for avgangen fra Oslo til New York i kveld.Ruten for det flyet som står fast på Gardermoen er Oslo — Bangkok, og så med retur til Arlanda.

Det er ikke første gang Norwegian-passasjerer opplever store forsinkelser på langdistanserutene. For fire uker siden var et innleid fly fra det portugisiske flyselskapet Hi Fly et døgn forsinket på ruten Oslo - New York. Også da startet problemene med at flyet fikk en teknisk feil.