Thailandske medier melder at Telenor flytter Tor Odland tilbake til Norge fra Bangkok, der han har jobbet som informasjonssjef for Telenor. Telenor avviser tirsdag morgen dette.

— Opplysningene i Bangkok Posts artikkel er feil. Tor Odland er fremdeles ansatt i Telenor og forblir i sin nåværende posisjon, skriver Telenor-konsernets kommunikasjonssjef Pål Kvalheim i en pressemelding tirsdag morgen.

Selskapets informasjonssjef Glenn Mandelid ønsker ikke å spekulere i grunnlaget for at Bangkok Post valgte å trykke saken om at Odland må gå. Avisen hevder at også Telenors Asia-sjef Sigve Brekke risikerer å miste jobben.

— Våre ansatte i Thailand fortsetter i jobbene sine som før. Det er alt vi har å si om denne saken, sier han til Aftenposten.

Kl. 10.30 norsk tid synes Bangkok Post å ha fjernet artikkelen fra sine nettsider.

Bakgrunn:

Baksaas: Krevende

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas ønsker helst ikke å snakke om bråket som oppsto etter at Odland uttalte at det var militærjuntaen som ba om at Facebook ble stengt.

– Det vi har beklaget, går på støyen det skapte. Utover det, er det sagt det som skal sies i den saken,sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas til NTB.

– Det spillet som skjedde tirsdag morgen, det er en krevende situasjon. Også fordi det er individer involvert, sier Baksaas om saken i Bangkok Post der det ble hevdet at Odland hadde fått sparken.

Omstridte uttalelser

Tidligere i juni kom det fram at selskapet Dtac, der Telenor er største eier, stengte tilgangen til Facebook for ti millioner brukere. Kommunikasjonssjef i Telenor Asia, Tor Odland, uttalte i et intervju med Aftenposten at det var gjort etter ordre fra landets nye myndigheter etter militærkuppet i mai. I samme sak sa Odland at Telenor trodde på åpenhet og at selskapet beklaget konsekvensene stengningen hadde for befolkningen.

Facebook ble åpnet igjen for de thailandske brukerne senere samme dag.

— Upassende og respektløst

Tor Odland, kommunikasjonssjef i Telenor Asia.

I etterkant av uttalelsene har Telenor kommet med en beklagelse for at de offentlig fortalte at blokkeringen skjedde på ordre fra myndighetene. Thailandske myndigheter hevder tekniske problemer var årsaken bak stengingen.Militærjuntaen bekreftet likevel først overforReutersat de ønsket Facebook stengt for å stilne kritikk av kuppet. Det som følge av at demonstrasjoner mot kuppet ble organisert via Facebook. De gikk senere tilbake på dette.

De reagerte også sterkt på uttalelsene fra Telenor og beskrev de som «upassende» og «respektløse».

— Dersom Thailand tilsynelatende har så mange problemer, bør Telenor investere et annet sted, sa oberst Setthapong Malisuwan til avisenNaew Na.

Mulig granskning av Telenor

NBTC, landets kringkastingsregulator som nå styres av militærjuntaen, har samtidig truet med å granske det de antyder kan være uregelmessigheter når det gjelder Telenors eierandeler i DTAC, men nekter for at enn slik gransking er politisk motivert.

— I tiden fremover vil vi være påpasselige og følge med på aksjepostene i DTAC. Dersom vi oppdager at andelen utenlandske aksjeeiere kan bryte med våre lover for utenlandsk eierskap, vil vi kunne utestenge Telenor fra auksjonen for frekvenser i 4G-nettverket, sa Setthapong i forrige uke.

Telenor Asia har ikke besvart Aftenpostens henvendelser tirsdag formiddag.