Når arbeids— og sosialminister Robert Eriksson legger frem regjeringens tilbud til pensjonistene, gjør han dette ut ifra en bestilling fra Stortinget.

Denne bestillingen tar utgangspunkt i pensjonsforliket som alle partier på Stortinget var for, bortsett fra Fremskrittspartiet.

Da det ble klart at pensjonistene i år later til å få en negativ lønnsvekst, sa vårt Landsmøte sterkt og klart ifra at det er en uakseptabel situasjon og ba vår stortingsgruppe fremme nødvendige forslag for å kompensere pensjonistene, slik at kjøpekraften ikke blir dårligere.

Dette har vår stortingsgruppe fulgt opp med vedtak i gruppemøte.

Pressen overser en viktig ombudsrolle

Ikke overraskende har opposisjonen og media gått til angrep på Frp for å ville fremme et slikt forslag.

Glem at pensjonistene får mindre penger og at negative lønnsoppgjør ikke ble tatt høyde for da pensjonsforliket ble vedtatt, for her kan man «ta» Frp fordi de ikke konsekvent følger de uformelle spillereglene definert av tidligere regjeringer.

For det er direkte skamløst og på grensen til udemokratisk av Frps stortingsgruppe ikke å hoppe når regjeringen sier hopp, skal vi tro media og våre politiske motstandere .

Det er trist å registrere at norsk presse overser den viktige rollen til 169 ombudskvinner og -menn.

Konstruerer konfliktlinjer

Det forsøkes å male et bilde om at FrPs stortingsgruppe nå går mot sin egen statsråd, eller mot regjeringen. Man prøver å konstruere konfliktlinjer for å skape usikkerhet.

Men Frp er unisone når det kommer til å ville sikre pensjonistenes økonomi, det finnes ingen tvil om hva vi mener og ønsker å gjøre, enten du er statsråd, stortingsrepresentant eller vanlig medlem i Fremskrittspartiet.

Vi har en plattform som sier at pensjonsforliket skal videreføres, men det finnes handlingsrom for å bevilge ekstra midler ved uforutsette omstendigheter.

Frp vil aldri slutte å jobbe for sin primærpolitikk, selv om vi sitter i regjering. Frp vil fortsette å drive politikk slik politikk skal drives, ved at det er Stortinget som instruerer og regjeringen som utfører.

Frps stortingsgruppe vil aldri bli hverken regjeringens eller noen andres marionetter, slik norsk presse ønsker.

Disse tekstene vil gi deg mer bakgrunn om saken:

Hør hvordan saken ble diskutert i Aftenpostens politiske podcast her:

Nyhetssak:

Aftenpostens Thomas Boe Hornburg kommenterer:

Aftenposten på lederplass: