Frogner i Oslo er den eneste regionen i Norge hvor man ser en negativ boligprisutvikling i mars.

Torsdag la Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) frem eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for mars i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.

Les også: Boligprisene opp 1,4 prosent i mars.

På landsbasis har prisene steget med 1,4 prosent fra februar. Oslo skiller seg ut negativt ut, spesielt sentrumsbydeler som St. Hanshaugen, Sagene og Grünerløkka.

Hovedstaden er byen i Norge som har hatt svakest vekst den siste måneden.

— Det vi ser er at bydelene med høyest kvadratmeterpris sliter i forhold til prisutviklingen. Dette er en tendens vi har sett lenge, men det som er nytt i mars er at dette er blitt mer et sentrumsfenomen. Hva det skyldes er vanskelig å si, mener Christian Dreyer, administrerende direktør i Eff.

Nedgang i sentrumsbydelene

En av årsakene til prisfallet kan være at det er kommet flere boliger i området.

- Etterspørselen er til stede, men det er stort tilbud av boliger. Vi ser at det stadig kommer flere boliger. Om man beveger seg ut fra sentrum ser man en høyere prisutvikling. Dette er en annen tendens enn vi har sett tidligere, forteller Dreyer.

Han mener at til tross for den svake nedgangen i mars, oppleves eiendomsmarkedet i Oslo som positivt.

— Vi har hatt en prisoppgang tre måneder på rad. Det er en oppgang kontra den perioden vi har hatt det siste året.

- Folk er mer nøkterne

— Problemet er at det er svært høye kvadratmeterpriser på boligene. Vi ser at markedet er på bedringens vei, men for boligene i en litt høyere prisklasse har man ikke hentet seg helt inn, mener megler Stian Baklie ved Krogsveen avdeling Frogner.

Han har imidlertid tro på at markedet vil kunne hente seg inn igjen.

— Det er selektivt, og det ligger en del tungrodde salg ute. Vi ser mer positivitet i markedet nå, men man er fortsatt mer nøkterne i budrundene. Man har mer å velge mellom, og vi ser at folk begrenser seg mer enn tidligere. Markedet kan ikke sammenlignes med hvordan det var for to år siden, sier han.

Bjørn Støylen, eiendomsmegler i Nordvik & Partners avdeling Frogner tror på en sunn økning på fem til seks prosent for 2014. Han er overrasket over statistikken for mars.

- Jeg er litt overrasket over dette. 2014 har vært bedre enn forventet og fryktet, riktige prisede objekter går til de prisene man ønsker, sier han.

Han opplever markedet på Frogner som velfungerende.

— Det har ikke vært enormt stort tilbud og rentebanen ser grei ut. Jeg tror det et med på å skape en optimisme blant boligkjøperne. Høsten ble tung, men ble ikke dommedag som mange hadde regnet med. Jeg synes første kvartal har vært godt, og tror på en vekst fremover.