— Vi ønsker å lage flere steder, så dukket det opp en bra mulighet med fine lokaler her i Mandal, og da blir det neste stopp, sier Åkki Lidi til Fædrelandsvennen.

Åkki Lidi, gründer og daglig leder av Drømmeplassen. Foto: Kjartan Bjelland

At Geheb nylig overtok 60 prosent av aksjene i Drømmeplassen AS og ga henne et aldri så lite økonomisk pusterom, var også en grunn, ifølge Lindesnes Avis, som var først ute med nyheten.Drømmeplassen i Mandal blir liggende i de gamle lokalene til Sparebanken Pluss, sentralt plassert i Bryggegata med utsikt utover gangbroa, elva og Buen.

Lokket sørover

Og det er byggets eier, investor Erik Tønnesen, som har lokket Lidi sørover.

Drømmeplassen i Mandal blir liggende med utsikt mot elva, gangbrua og Buen, nærmere bestemt i bygget dekket med presenning hvor gangbroa ender. Foto: Espen Sand

— Det stemmer det. Vi har en fantastisk eiendom vi utvikler midt i sentrum, og det var egentlig arkitekten som sa dette passet utmerket til kafedrift.

Erik E. Tønnesen i Skagerak Venture Capital kan melde om ett investeringsfond som avvikles etter planen, sågar med overskudd. Nå skulle han gjerne ha ett til til Sørlandet. Private investorer stiller med 150 mill. dersom staten gjør det samme. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Tønnesen, som er administrerende direktør i Skagerak Capital, ble kjent med Åkki Lidi da han var styreleder i Kvadraturforeningen på slutten av 90-tallet.— Hun var den første jeg tenkte på, med sitt fokus på håndverk og kvalitet. Siden jeg har kontor vegg i vegg med Frk. Larsen, var det kort vei ned til en kaffe og prat om ideen, sier Tønnesen og fortsetter:

— Den forløsende faktoren var da Geheb kom inn på eiersiden i Drømmeplassen. Da ringte hun meg for å høre om tilbudet fortsatt sto ved lag. Noe det gjorde, sier en fornøyd Tønnesen.

Skisse av første etasje av Drømmeplassen i Mandal. Foto: Metropolis arkitektur & design as

— Skal utvikle konseptetSelv skal Lidi være en del til stede i oppstarten av det siste skuddet på Drømmeplass-stammen, som vil ha seks-sju årsverk når stedet er oppe og går.

— Vi satser på å utvikle konseptet med å ha åpent på kveldstid og servere alkohol. Så får vi også en utvidet meny med varmretter, sier hun.

Det blir også uteservering fra en 100 kvadratmeters takterrasse i sommerhalvåret.

Skisse av andre etasje av Drømmeplassen i Mandal. Området farget i grønt er uteservering. Foto: Metropolis arkitektur & design as

MotemagasinI det gamle Sparebanken Pluss-bygget skal det foruten Drømmeplass-etableringen etableres et motemagasin.

— Tønnesen sko skal omprofileres til Tønnesen Magasin 1937. Sortimentet utvides med vesker, smykker, klokker og tilbehør, og blir et sko- og motemagasin, forteller Tønnesen.

— Mandal er jo kjent som skobyen og restaurantbyen. Nå får vi begge to i samme bygg. Magasinet primært i første etasje, og Drømmeplassen over to etasjer, med en uteservering som får byens beste plassering. Som Markens gate, bare med sjøutsikt, sier Tønnesen, på beste meglers vis.