— Vi har fått en usigelig profesjonell og kompetent kunde som verdsetter produktet og ser potensialet. Og det er jo ikke hvem som helst som er sluttkunden heller da. Det er US Marines. Dette betyr enormt mye for oss, sier investoren Tore Hansen-Tangen til Dagens Næringsliv, som er først ute med nyheten.

Kontrakten er verdt snaut 15 millioner kroner.

Skal produsere strøm i felt

Det er slike varmemotorer, eller CraftEngines, Viking Heat Engines nå skal levere til US Marines via B/E Aerospace. Foto: Viking Heat Engine A/S

Det Kristiansandsbaserte selskapet har utviklet en maskin som omdanner varme til elektrisk kraft, og kontrakten med B/E Aerospace er ifølge DN på 12 såkalte «powerpack». Hver av disse består av fire varmemotorer eller CraftEngines, som er selve hovedproduktet til Viking Heat Engines, og skal leveres i 2015 og 2016.Bruksområdet er blant annet å produsere strøm fra forbrenningsanlegg i felt.

Les også:

— Begynnelsen på et eventyr

Hansen-Tangen forteller videre at han tror kontrakten med B/E Aaeospace bare er begynnelsen på et eventyr.

— Vi er i begynnende forhandlinger med flere kunder om volumer som er betydelig større enn kontrakten med B/E Aerospace. Målet er å selge 300 powerpacks i 2015 og 2016, og det tror jeg vi skal klare, sier investoren til DN.

John G. Bernander er forøvrig rådgiver, styremedlem og investor i Viking Heat Engines.