Siem Offshore legger tirsdag morgen frem tallene for tredje kvartal.

  • Resultatet før skatt endte på 12,3 millioner dollar, opp fra 10 millioner dollar året før. Årets tall tilsvarer 138 millioner kroner.

  • Driftsinntektene var på 86 millioner dollar, mot 74 millioner dollar i samme periode i fjor. Årets tall tilsvarer 963 millioner kroner.

  • Driftsresultatet landet på 24 millioner dollar, opp fra 17 millioner dollar i tredje kvartal 2022. Årets tall tilsvarer 269 millioner kroner.

Selskapet trekker frem at tredje kvartal var godt i de fleste regioner og segmenter, men at markedet for ankerhåndteringsskip (AHTS) fortsatt er utfordrende. På motsatt side var det et sterkere marked for forsyningsskip (PSV).

– Ankerhåndteringsmarkedet hadde ikke økt sommeraktivitet slik som forventet, som resulterte i lavere utnyttelse og påfølgende lavere ratenivå for skipene i Nordsjøen, fremheves det i et notat på markedsutsikter i regnskapet, signert styreleder Kristian Siem og sjef Bernt Omdal.

Siem Offshore-aksjen er ned rundt 3,5 prosent klokken 09.55.

Markedsopptur

Markedet for offshoreskip har styrket seg det siste året.

Utviklingen er hjulpet av høyere oljepris og økte investeringer fra oljeselskaper. Samtidig er skipene som har ble lagt i opplag under den tidligere kriseperioden vanskelige å få tilbake i drift.

Utviklingen er i stor kontrast til de seneste årene, der milliarder har blitt skrevet ned i skipsverdier, tapene tårnet seg opp og flere rederier var åpne om en utfordrende markedssituasjon.

Siem Offshores ledelse har den siste tiden uttrykt at det venter markedsstyrking i flere år fremover, men også påpekt at det fortsatt er behov for sammenslåinger. Selskapet gjentar tirsdag det positive synet på markedet fremover og selskapets flåte.

Pareto Securities’ offshoreanalytikere fremhevet i sommer at det tror Siem Offshore kan betale utbytter fra 2025.

Aksjedobling

Siem Offshore-aksjen har doblet seg i år til en markedsverdi på 6,7 milliarder kroner.

Offshorerederiet har flere profilerte investorer på eiersiden, ifølge en oversikt på selskapets hjemmeside.

Styreleder Kristian Siem er største aksjonær, mens Christen Sveaas følger rett etter som andre største. På topplisten er også Arne Blystad, Torstein Tvenge og Celina Midelfart.

Selskapet har en flåte på 27 skip.