Aksjene i flere europeiske storbanker er onsdag ettermiddag utsatt for et betydelig kursfall.

Særlig i Italia går det hardt for seg. I Milano er FTSE Mib-indeksen ned 2,45 prosent — på en dag som begynte med relativt solide kursoppganger i Europa.

Storbanken Unicredit er før klokken 15.00 ned 6,6 prosent, mens Intesa Sanpaolo faller 8,2 prosent. Handelen i Intesa-aksjen har dessuten vært stoppet.

I Frankrike er storbanken Societe Generale ned mer enn ti prosent i halv fire-tiden. Også BNP Paribas og Credit Agricole opplever kursfall.

Nedgangen kan skyldes bekymring for en mulig nedgradering av Frankrikes kredittverdighet. Frankrikes president Nicolas Sarkozy avbrøt i dag ferien for å holde krisemøter med sin regjering og love full kraft i tiltakene for å sikre den franske økonomien. Denne usikkerheten har likevel heftet ved Frankrike helt siden Standard & Poor's nedgraderte USA fredag.

Børsfall i USA

De amerikanske aksjemarkedene åpnet onsdag med en nedgang. Nasdaq-indeksen var i 15.31-tiden ned 3 prosent, mens Dow Jones faller 1,6 prosent. Børsene steg voldsomt i går kveld, etter at USAs sentralbanksjef la frem et nesten-løfte om å holde rentene nær null inn i 2013. Svekket oppgang i Oslo

Hovedindeksen på Oslo Børs, som tidligere på dagen var opp 3,7 prosent - er i 15.15-tiden negativ. Indeksen sto i 347,75, en nedgang på 0,08 prosent.

Storbanken DnB faller kvart over tre nesten 3 prosent. Aksjen lå i pluss helt frem til 14.00-tiden.

Saken utvides.