Under rettssaken, som startet mandag, har det nederlandske selskapet Novamedia krevd at Norsk Tipping nektes å starte opp spillet «Nabolaget» - som etter planen skulle lanseres i høst.

- Spillet er en ren kopi av Postkodelotteriet, hevder Novamedia.

Det nederlandske Postkodelotteriet ble etablert i 1989, og er de siste årene blitt lansert i flere andre land — blant annet i Sverige og England. I lotteriet blir deltagerne tildelt loddnummer basert på postnummeret og postadressen til deltageren. I «Nabolaget» til Norsk Tipping er loddnumrene basert på deltagerens GPS-adresse.

- Norsk Tipping ser alvorlig på å bli saksøkt, men avviser anklagene og forventer å bli frifunnet, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

«Stjal ideen»

Novamedia har gitt veldedige organisasjoner som Redd Barna og WWF rettighetene til å etablere Postkodelotteriet i Norge. På et tidspunkt skal spillet ha blitt presentert for Norsk Tipping. Dette førte til, ifølge Novamedia, at Norsk Tipping laget sin egen kopi av spillet.

- Brudd på god forretningsskikk, mener nederlenderne.

Norsk Tipping hevder på sin side at selskapet har solid og god dokumentasjon som underbygger at de ikke har kopiert spillet.

- Men vi ønsker at retten skal få en helhetlig og grundig presentasjon av dette materialet, og det vil derfor ikke være riktig å forhåndsprosedere saken i media, sier Jødahl.

Det er avsatt seks dager til saken i Hedmarken tingrett i Hamar.