En 38-åring fra Kristiansand kan komme til å måtte forklare seg for både politi og dommer, etter at advokat og bostyrer Øystein Vikstøl har sendt konkursinnberetningen for et gatekjøkken til påtalemyndigheten.

Kort fortalt drev 38-åringen, via et aksjeselskap, gatekjøkkenet fram til senhøsten 2012. Da ble det stengt, alt utstyr solgt og pengene satt på konto. Deretter skal mannen, gjennom en rekke uttak, ha forsynt seg personlig med en drøy million kroner, som var aksjeselskapets hele formue. Det er snaut nok gjort forsøk på å kamuflere uttakene som noe annet enn private.

Selskapet hadde imidlertid mer enn en halv million kroner i gjeld som ikke er gjort opp, deriblant 137.000 kroner til Kemneren i Kristiansand, som etter hvert slo selskapet konkurs.

Det hører ellers med til historien at 28-åringen er sønnen i artikkelen «Far og sønn tiltalt», som Fædrelandsvennen brakte 18. juni. De to er tiltalt for underslag av opptil ti millioner kroner i et saksforhold som også omfatter en langvarig, bitter strid med farens to søstre om verdiene i to bygårder i Kristiansand sentrum som de arvet sammen på 1980-tallet.