Stormberg-grunnlegger Steinar J. Olsen bekrefter aksjesalget til E24.

Olsen skriver i en e-post at Stormberg vil investere pengene fra salget i egen virksomhet «for å legge grunnlaget for ytterligere vekst sammen med XXL de kommende årene».

Stormberg kjøpte aksjer i XXL i fjor, i forbindelse med annonseringen av et nytt samarbeid. Samarbeidet består blant annet av at XXL selger Stormberg-produkter på nett og gjennom sine varehus.

Storhandel

En oversikt fra Bloomberg viser at det ble omsatt en aksjepost i XXL på 34 millioner aksjer onsdag formiddag.

Det er nøyaktig det samme antallet aksjer som Stormberg var oppført med i aksjonærlisten. Dette utgjør 2,55 prosent av samlet antall XXL-aksjer.

Stormberg var oppført som femte største eier i XXL.

Aksjeposten ble omsatt til en kurs på 85 øre per aksje. Det gir et samlet beløp på 28,9 millioner kroner.

Det er ukjent hvem som har kjøpt aksjene.

Onsdag steg XXL-aksjen med 17,8 prosent til 94 øre. Markedsverdien er 1,3 milliarder kroner.

XXL, som i fjor kjøpte 15 prosent av Stormberg, har fortsatt samme eierandel, bekrefter kommunikasjonsdirektør Jan Christian Thommesen.

Britisk toppaksjonær

XXL har gått på store underskudd i det siste.

Landets største sportskjede har slitt med altfor stort varelager, kjørt tilbud for å kvitte seg med produktene og falt tungt på børs.

Nylig hentet XXL inn penger gjennom en emisjon på 500 millioner kroner.

Samtidig varslet XXL at inntektene for første kvartal vil falle fra samme periode i fjor.

Det blant annet fordi «salget av ikke sesongbaserte produkter og andre kapitalintensive produkter har fortsatt å være utfordrende».

Det har også skjedd endringer på eiersiden.

Den britiske sportsgiganten Frasers Group har kjøpt seg opp til å bli blant de største eierne, mens Odin-fondene nylig solgte seg helt ut etter stortap på XXL-aksjen.

De to største eierne i XXL er nå Frasers Group og oppkjøpsfondet Altor, mens Johan H. Andresens Ferd er tredje største aksjonær.