KRISTIANSAND: Igland Garasjen har i skrivende stund sikret seg 45 prosent av de snaue 2200 stemmene som var avgitt klokka 13 torsdag ettermiddag.

Torsdag morgen hadde garasjeprodusenten «kun» 648 stemmer, tilsvarende 39 prosent av stemmene. Det betyr at de har kapret flesteparten av stemmene som er gitt torsdag formiddag.

– Vi skal mobilisere så godt vi kan i dag, så får vi se hva vi klarer å få til, sa markedssjef i Igland Garasjen, Jan Kristian Benestad, da Fædrelandsvennen pratet med han klokken 9 i dag morges.

Hjelp fra lokalavisa

Kanskje er det Grimstad Adressetidendes stemmeoppfordring (abo) som har hjulpet.

Garasjeprodusenten hadde iallefall tenkt å utnytte sponsornettverket sitt, i tillegg til å få opp det lokale engasjementet fra by og fylke.

– Vi skal sanke stemmer lokalt, få med Grimstad og hele Aust-Agder, sa Benestad i morges.

Men Strai leder

Strai Kjøkken er likevel i førersetet med 55 prosent av stemmene, ned fra 61 prosent tidligere på torsdag.

– Wow! Det er jo ganske så mange stemmer, kom det fra markedssjef Tove Timenes i Strai Kjøkken da hun torsdag morgen fikk høre at arbeidsplassen hadde hanket inn 1020 stemmer av de snaue 1700 stemmene som er avgitt.

Halvveis ut i den andre kvartfinalen i Årets Sørlandsbedrift 2016 er det Strai Kjøkken som er i ledelsen. På bildet er møbelsnekker Monica Tronstad i gang med sluttmontering av skuffeseksjoner og utfører samtidig ett ledd i den livsviktige kvalitetskontrollen. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Bruker sponsornettverk

– Vi har mobilisert ansatte, venner, familie og relasjonspartnere. Så har vi gått ut til lagene vi sponser, Randesund IL og Torridal IL, som har delt stemmeoppfordringen med sine medlemmer igjen, fortalte Timenes og latil at firmaet har mange samarbeidspartnere som synes dette er stas.

Stem fram til fredag klokka åtte

Også hos Strai Kjøkken blir det mobilisering ut dagen, men nøyaktig hva de planlegger vil markedssjefen ikke ute med.

– Vi kommer til å kjøre på i dag også, men foreløpig holder vi kortene tett til brystet, sa Timenes.

Kvartfinalen varer til fredag morgen klokka 08.00.

Slik stemmer du

Stem på Igland Garasjen ved å sende sms til 03811 og skriv "BEDRIFT C". Stem på Strai Kjøkken ved å sende sms til 03811 og skriv "BEDRIFT D".

Vi godkjenner bare én stemme fra samme mobiltelefon i hver av kvartfinalene. Ordinær sms-takst gjelder.

Husk mellomrom mellom BEDRIFT og bokstaven på bedriften.

Har du lest våre reportasjer fra kvartfinalistene?

Har orden på kjøkkenet

Igland Garasjen - en nettbedrift