KRISTIANSAND: Kristiansanderen Agnar Espegren er en av seks investorer som for åtte måneder siden la 23 millioner på bordet og sikret seg hjørnesteinsbedriften i Vennesla. Da Hunsfos fabrikker gikk konkurs i 2011, tuslet 125 ansatte ut industriporten for siste gang. På 1970-tallet sysselsatte fabrikken over 1100. ## — Over 100 her til sommeren

— Jeg er sikker på at det allerede til sommeren er godt over 100 arbeidsplasser i parken. Da vil det være like mange her som da papirfabrikken gikk konkurs, mener Agnar Espegren.

— Ja, vi passerer 150 arbeidsplasser i løpet av 2013, kvitterer Trygve Aas.

Stor pågang

Flere bedrifter i regionen har på få måneder inngått avtaler med og etablert seg i Hunsfos næringspark (se fakta). Når Fædrelandsvennen var innom rett før jul var det nytt kontraktsmøte. Det går fort i svingene i kontorlokalene i det gamle elektroverkstedet der 20 nå har kontor.

— Når tenker dere at Hunsfos næringspark er fullt utviklet?

- Mellom 10 og 20 år

— Det er veldig mye å ta tak i. Vi kommer sikkert til å jobbe her i 10–20 år før alt er på plass, sier Trygve Aas.

Investorene har mål om at Hunsøya i Vennesla skal bli den viktigste næringsparken i regionen. Her planlegger også en av investorene, Tore Gustav Drivenes, sin Otrapark med rundt 500 boliger.

— Vennesla mangler en ordentlig næringspark. Det er kort vei til Kristiansand og ikke langt til Evje, mener Agnar Espegren.

Byggvareåpning

1. mars neste år åpner den største butikken på øya i Otra. Det nye byggvaresenteret skal først og fremst serve de mange håndverkerbedriftene i Vennesla.

— Hvilke nye bedrifter ønsker dere?

— Flere håndverkere som rørleggere, elektrikere, malere, snekkere, egentlig alt innen husbygging. På nyåret vil også en byggingeniør og kalkulatør jobbe her. Vedkommende vil kunne hjelpe med hele byggeprosessen fra a til å, forteller Espegren engasjert.

- Ønsker et mattilbud

Han mener mange sysselsatte etter hvert må ha et mattilbud.

— Vi jobber med noe innen mat. Med så mange som etablerer seg, blir det viktig med et mattilbud. Et bakeri kunne vært gøy, sier Agnar Espegren.

Investorene har ingen kjøpsenterplaner. Produksjon og håndverksbedrifter skal bære Hunsfos næringspark.

- Et levende fabrikkbygg

Neste år begynner planleggingen av det gamle fabrikkbygget, som nå er tømt.

— Det ønsker vi skal bli til levende lokaler. Her skal det myldre litt, sier Espegren.

Bygger ny infrastruktur

Det er visstnok mye som skal skje neste år. Det viktigste blir å få på plass en ny infrastruktur.

— Vi har akkurat startet og fått på plass det usikre. Neste høst blir det lagt inn ny strømforsyning, vann og kloakk. Her investerer vi mye, forteller Trygde Aas.

Aas og Espegren sier de merker et stort engasjement rundt Hunsøya.

Var usikker på kjøp

— Helt ærlig, var dere noen gang i tvil om at det var lurt å kjøpe Hunsfos fabrikker med en så stor og gammel bygningsmasse?

— Ja, vi var i tvil. Det var et stort og uoversiktlig område, og vi måtte gå en runde. Men det hjalp veldig når boet tok seg av de farlige stoffene som sto rundt på fabrikken. Vi så potensialet i fabrikken med masse areal og en sentral beliggenhet, sier Trygve Aas.