Tom Nysted, konsernsjef i Agder Energi. Foto: Roald Ankersen

Agder Energi har levert et resultat for årets tre første kvartaler på 542 millioner kroner. Det er 105 millioner ned sammenlignet med fjoråret.

Årets tre første kvartaler ga et resultat etter skatt i henhold til god regnskapsskikk (GRS) på 542 millioner kroner. Tilsvarende tall for 2013 var 647 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Tom Nysted, konsernsjef i Agder Energi. Foto: Roald Ankersen

— Økt vannkraftproduksjon og gevinster fra kraftprissikring er vesentlige bidrag til resultatet. En forbigående lavere inntektsramme i nettselskapet dette året påvirker resultatet negativt sammenlignet med fjoråret, sier konsernsjef Tom Nysted i pressemeldingen. Gjennomsnittlig spotpris per tredje kvartal var 22,1 øre for en kilowattime, en nedgang på 24 prosent fra samme periode i fjor.

Med en normal ressurstilgang fremover forventer Agder Energi en høyere vannkraftproduksjon i 2014 sammenlignet med 2013. Konsernets driftsresultat (IFRS) pr. tredje kvartal ble 1.035 millioner kroner mot 1.522 millioner samme tid i fjor. Resultat før skatt ble 985 millioner. Hovedforskjellen mellom resultater rapportert i henhold til GRS og IFRS er at verdiendringer på urealiserte kraft- valuta- og rentekontrakter inngår i IFRS.