Det kommer fram i bankens årlige rapport «Doing Business», som ble utgitt onsdag. Rapporten setter søkelyset på hvor bedrifter blir best hjulpet, og minst hindret, av regjeringen.

Singapore, New Zealand og Hongkong topper listen. På topp ti står også Danmark, Sør-Korea, USA, Storbritannia, Finland og Australia, slik de fleste av de har gjort de siste årene.

Kina opprørt over metoden

Metoden for utarbeidelse av rapporten har blitt endret etter at den har opprørt Kina de siste årene. Likevel havner landet på 90. plass av totalt 189 land og territorier til tross for raskt vekst og suksess med å tiltrekke investeringer. I fjor kom Kina på 93. plass.

Også globale giganter som Brasil og India ligger fortsatt langt nede på listen med henholdsvis 120. og 142. plass.

Både Kina, India og Brasil blir rangert lavere enn urolige økonomier og vanskelige investeringsmiljøer som Russland og Hellas.

Eritrea helt sist

— «Doing Business» måler et smalt segment av den komplekse organismen som enhver moderne økonomi er, innrømmer sjeføkonom i Verdensbanken Kaushik Basu.

USA følger på plassen etter Norge, mens Sverige er nede på en 11.plass. Island er nummer 12, mens Tyskland er nummer 14. Helt nederst på listen finner vi de afrikanske statene Libya og Eritrea.