— Det som skjer, er at 100 ansatte, hvorav cirka 30 i Kristiansand, mottar innkalling til drøftelsessamtale, sier Bjørg Hansen, som et apropos til NRK Sørlandets melding torsdag om at «100 ansatte mister jobben ved MHWirth i dag».

MHWirths hr-direktør har ansvaret for å administrere boreteknologileverandørens nedbemanningsprosess. Den har utviklet seg gjennom tre, delvis overlappende trinn:

Tre trinn

I mars, i det vi kan kalle runde 1, mottok 184 MHWirth-ansatte i Norge oppsigelser. 86 av dem har arbeidssted i Kristiansand. I tillegg sa 40 andre ansatte selv opp jobbene sine.

Bjørg Hansen, hr-direktør og pressetalskvinne hos MHWirth, opplyser om tre nedbemanningsrunder som delvis glir over i hverandre. Foto: Tore André Baardsen

Så kom en runde 2 i april hvor ytterligere 100 ansatte i Norge fikk varsel om permitteringer.Deretter, tidlig i mai, ble det en runde 3 med varsel om 100 nye oppsigelser.

Fædrelandsvennen har omtalt alle tre rundene, og det er runde 3 som nå konkretiseres gjennom innkallingene til drøftingssamtaler.

Innleide slutter innen 1. juli

— Blant de 100 som må gå i denne runde 3 - er det også ansatte som ble permittert i runde 2?

— Det er overlapp, ja, bekrefter Bjørg Hansen.

Hun kan ellers opplyse at 250 innleide konsulenter i Norge vil ha avsluttet kontraktene sine innen 1. juli.

— Og så har dere en del tilfeller av ansatte som mener seg urettmessig oppsagt og har gått til tvistesak, gjerne assistert av advokat?

— Vi har hatt en del forhandlings- og tvistesaker, men mange av dem er lukket. Det blir ikke mange når det kommer til stykket.

- Hele bransjen trenger omstilling

Bjørg Hansen er også fungerende pressetalskvinne for MHWirth og opptatt av å få fram et budskap:

Jeg er sikker på at de som tar de rette grepene, kommer styrket ut når markedet kommer tilbake.

— Hele bransjen trenger en omstilling. Jeg er sikker på at de som tar de rette grepene, kommer styrket ut når markedet kommer tilbake.

MHWirth, med hovedkontor i Kristiansand, hadde før kuttrundene startet drøyt 4200 ansatte totalt, hvorav 1500-1600 i Kristiansand.